On sul akneline nahk, rosaatsea, allergia või lihtsalt sünnimärgid, mida sa pole kaua kontrollinud - palun võta need mõned tunnid oma teguderohkest uue aasta plaanist ning mine konsultatsioonile ja kontrolli.

Broneeri aeg juba täna: kuigi arstide ooteajad on pikad, tead sa, et oled juba aasta alguses midagi enda ja oma tervise heaks ära teinud!

Ära unusta kontrolli minna ka sügisel - püsiv naha seisundi ja sünnimärkide kaardistamine on kriitiliselt oluline ka pärast päevitamisperioodi, et märgata muudatusi võimalikult varakult.

*Hoolitsen oma kosmeetika eest

On su meigiasjad sahtlis, kapil või kosmeetikakotis, kindlasti peaksid sa nende eest hoolitsema, et neis ei hakkaks ajaga vohama bakterid, mida siis omakorda nahale määrid. Puhasta oma pintsleid regulaarselt, viska ära aegunud tooted ning vaata üle, kas kõik ilutooted vastavad endiselt su vajadustele - kui mitte, võta süda rindu ja viska ära. Teguviis on puhastav nii vaimselt kui ka ruumi mõttes!

* Eemaldan alati meigi!

Sa tead seda, kui tähtis on õhtune nahahooldus ja ennekõike meigieemaldus, ent ometi juhtub, et jätad selle unisena vahele...

Selle lubaduse täideviimiseks on üks lihtne nipp: eemalda meik varem, kas või kohe koju jõudes, mitte vahetult enne magamaminekut, kui uni juba ilu kuldreeglist tähtsam tundub. Leia ka rohkem aega õhtuseks korralikuks nahahoolduseks, mis ei pea tingimata olema viimane asi pärast hambapesu - selleks sobib ideaalselt ka lemmiksarja vahel olev reklaamipaus!

* Hakkan võtma...

Sa tead, et pimedal ajal pole su energiatase just kiita. Sa tead ka seda, et peaksid võtma lisaks seda, teist ja kolmandat vitamiini ning seda kõike tundub liiga palju, et kuskilt alustada ja pool kuupalka korraga apteeki jätta. Vali selle asemel hoopis alustuseks üks vitamiin, mida tead, et vajad ning püüa esialgu selle juurde jääda. Paari nädala pärast näed ja tunned tulemusi ning ülejäänud aasta läheb libedamalt.

Nipp: pane vitamiinipurk kohta, kus seda kindlasti näed: olgu see siis hambaharja kõrvale või kohvimasina juurde või miks mitte ka kontorilauale?

*Kaitsen end päikese eest

Jah, isegi meie kliimas, kus päike on pigem haruharv nähtus, tuleb nahka siiski päikese eest kaitsta. Vali SPFiga meigitooteid, et lisatotsik tüli ei teeks. Esimeste kevadkiirte saabudes on oluline vältida enneaegset naha vananemist, pigmendilaike ning kortse. Mida suve poole, seda enam kaitset vajad. Investeeri sellesse!

* Kuumutan vähem

Oled sa paadunud föönitaja, sirgendaja või lokitaja, luba endale, et uuel aastal kuumutad sa oma juukseid harvemini - su kiharad on tänulikud ning tehtud kahjude taastamiseks kasutatavate toodete peale kuluvad summad kahanevad kaunisti.

* Armastan end sellisena, nagu olen!

Jah, seda on lihtsam öelda kui teha, ent kas on asi vanuses ja elukogemust peegeldavates kortsukestes, mõnedes lisakilodes või kehvades juustes, kipud sa oma tugevuste asemel peegelpildis pigem vigu otsima. Ära näe lõputult vaeva oma vigade otsimise ning peitmisega, vaid leia oma tugevused ning rõhuta pigem neid. Õpi end armastama läbi oma tugevuste, et leida enesekindlus tegelemaks ka oma nõrgemate külgedega.

Me ei ütle, et sa ei peaks trenni tegema, tervislikult toituma või enda eest hoolitsema, aga seda kõike korraga tahtes võib plaanirong kiirelt kraavi sõita - ikka üks asi korraga, tasa ja targu! Mõtle, mida inimesed sinu puhul kiidavad ja märkavad ning rõhuta pigem seda, kuni tasapisi oma kuivade katkiste juuste või vöökoha ümbermõõduga tegeled.