Estonian Fashion Festivali raames toimunud Antoniuse Moeetendusel sai disainer Hannes Rüütliga läbi arutades selgeks, et lavasõus võiks kasutada modellide puhul ootamatut meiki, mis samas ei rööviks riietelt fookust.

"Kuna kollektsiooni läbiv detail oli päevalill, otsustasime kasutada sihvkasid. Katsetasime läbi erinevaid variante kuni lõpuks jäime kindlaks "sihvka kulmudele"," räägib Ave. "Samuti oli mul soov kasutada päevalille õielehti, et oleks ka midagi päikeselist ja rõõmsat ning ühtlasi midagi, mis annaks näole värvi. Nii said kasutusele võetud lilled, mille värskeid õielehti poistele põsesarnadele liimisin."

Modellide reaktsioon sihvkasid kulmudele liimides oli üdini positiivne. "Mäletan, et üks poistest küsis sihvkade liimimise ajal ise muheledes, et kas hiljem peab oma kulmud maha ajama, et sihvkasid kätte saada ja et huvitav, kuidas nende agentuur sellesse suhtub, kui kõik kutid ilma kulmudeta pärast sõud tagasi lähevad," jutustab Ave.

Lava taga oli lõbu laialt ja kellegi kulmud kahjustada ei saanud.

Vaata ka fotosid kõnealuse Hannes Rüütli kollektsiooni "Päikese poole" lookbookist:

Glamuurse glittermeigi saladused

Ave jutustab, et Tallinn Fashion Weekil osalevatel disaineritel on alati modellide jumestuse osas väga erinevad ideed, kuid eriti selgelt on tal meeles KOKOMO Collectionile tehtud glittermeik.

Jumestuskunstnik tõdeb, et pudiseva pulbri liimimisel on küll omad nipid, kuid töö muudab pingeliseks kiirustamine, mis on tingitud modellide vähesusest ja piiratud ajast.

Mida glittermeigi puhul silmas pidada? "Glittermeigi puhul soovitan jumestust alustada silmameigist, sest näole pudenenud glitterit on jumestuspõhja rikkumata peaaegu et võimatu eemaldada. Glitter tuleks liimida silmalaugudele glitteri liimiga ja katta ühtlaselt kogu silmalau liikuv osa. Mõne sekundi pärast kui liim on kuivanud, tuleks mõned korrad intensiivsemalt silmi pilgutada ja ripsmed läbi kammida, et lahtine glitter kohe maha pudeneks ja see omakorda niiskete salvrättidega näonahalt eemaldada," õpetab Ave.

"Alles siis saab alustada jumestuspõhjaga, ilma et peaks kartma sädelevaid tükikesi näole pudenemas, sest see rikuks jumestuspõhja puhtuse silmapilkselt," räägib jumestuskunstnik.

Klassikaline ilujumestus lähtub naiselikkusest

Moelava jumestustest vähem tähtsad pole ka eraklientidele tehtud lavameigid.

Mailys Luigendile fitnessvõistlusteks tehtud naiseliku jumestuse puhul lähtus Ave eekõige naiselikkuse rõhutamisest ja säravatest toonidest, mis laval silma paistaksid. "Väga tähtis on ka läbi arutada modelli riietus ja soeng, et üldmulje oleks sujuv ja ühtlane," lisab Ave. Oluline on mitte kaotada modelli isikupära, vaid just ta näojooned rohkem esile tuua.

Mida klassikalise ilujumestuse puhul jälgida? "Kõige olulisem on võtta snitti naiseliku ilu ideaalist milleks on üldjoontes luua kliendile erinevate jumestustoodetega kolju luustiku varjutamise abil nii öelda ovaalne näokuju," avab Ave jumestamise saladusi.

"Vastavalt kliendi oma näokujule tuleks kontuur, ruuž ja highlighter kanda õigetele kohtadele, mis toob tugevamalt esile naisterahvale omase näo luustiku. Kõige tipuks muidugi naiselikkuse ajatu klassika jumestuses - kliendile perfektselt sobiva alatooniga punane huulepulk!"

Jaga
Kommentaarid