Võib öelda, et nahk on keha sisemise tervise peegel. Akne põhjuseid on palju ja need on indiviiditi erinevad. Levinumateks on hormonaalne tasakaalutus puberteedieas, samuti raseduse ajal või enne menstruatsiooni, hormonaalsete ravimite tarvitamine, vale toitumine, kuid ka näiteks pärmseente vohamine organismis, kiire ja suur kaalulangus, stress, pärilik eelsoodumus jt.

Esimesed sammud ilusa näonaha heaks

Akne puhul, nagu ka paljude muude nahaprobleemide korral, on oluline alustada seedimise korrastamisest ja keha jääkainetest puhastamisest. Tähtis on tasakaalustada soole mikrofloora ja soodustada heade bakterite kasvu. Samuti tuleb tasakaalustada hormoonid, anda kehale piisavalt toitaineid ja vähendada põletikku. Seda kõike saab teha toitumist muutes.

Kõigepealt tuleb rääkida sellest, mida ei peaks sööma. Selleks on rafineeritud ja ületöödeldud toidud. Tuleb leida naturaalseid, võimalikult vähe säilitusaineid ja muid võõraid koostisosi sisaldavaid toite. Nii toetate keha detoksikatsiooni ja annate organismile haigusega toimetulekuks vajalikke toitaineid. Kui tugeva akne puhul määratakse antibiootikume, või kui tekib kahtlus, et soolemikroobide tasakaal on paigast ära, tuleb tarbida probiootikume ja taastada soolemikroobide tasakaal.

Ka hormonaalset tasakaalutust saab mõjutada toitumisega. Väga paljudel on akne seotud hormoonidega, eriti meessuguhormooni testosterooniga. Tegemist on eeskätt testosterooni ainevahetuse muutustega nahas, mitte niivõrd selle kõrgenenud tasemega veres. Akne on seotud ka teise hormooni – insuliiniga, mistõttu seda on isegi nimetatud „naha diabeediks”. Hormoone tasakaalustab nn GK ehk madala glükeemilise koormusega dieet, kus kõik süsivesikulised toidud annavad teatud arve punkte ja päevas tohib ära süüa samuti teatud arvu süsivesikuid. Üldiselt tähendab see 45 punkti päevas, millest kümme punkti annavad põhitoidukorrad ja viis vahepalad.

Kas šokolaadi võib süüa?


Levinud toiduaine, millega akne teket seostatakse, on šokolaad. Akne ja šokolaadi seoseid on uuritud aastaid, kuid täielikult pole veel suudetud neid tõendada ega ka ümber lükata. Ühes uuringus, mis püüdis välja selgitada seost akne ja šokolaadi vahel, selgus, et šokolaadi tarbides esines katsealustel rohkem aknet. Samas leiti, et neil, kellel šokolaadi tarbimine aknet tekitas, esines nahas teatav akne-eelne seisund (eelsoodumus akne tekkeks), mis ägenes šokolaadi tarbimisega. Seega näitas uuring, et šokolaadi roll akne tekkes on individuaalne, mis kehtib ka teiste toiduainete puhul.

Väga sageli aitab nahaprobleemide korral piimatoodete eemaldamine menüüst. Ka aknet seostatakse piimatoodete tarbimisega. Paljud uuringud kinnitavad, et piimatooted suurendavad insuliini ja insuliinisarnase kasvufaktori (IGF-1) tootmist, mida seostatakse rasu eritamise ja aknega. Tähtsamateks toitaineteks, mille puudust seostatakse aknega, on A-vitamiin, E-vitamiin, tsink, seleen ja oomega-3-rasvhapped. Oluline on suurendada nende sisaldust menüüs ja vajadusel tarbida neid juurde toidulisandina.

Et leida toiduainete hulgast akne tekitajad, tuleks proovida eliminatsioonidieeti ehk jätta aknega seostatavaid toiduaineid ükshaaval menüüst välja, jälgides seejärel kolme nädala jooksul naha olukorda. Õige toitumine on akne ennetamiseks ja ka ravi toetamiseks väga oluline.

Acnecinamide’i vistrikevastane sari

Selliseid sarju, mis tegelevad vistrike raviga nii seest- kui ka väljastpoolt, on vähe. Acnecinamide’i tootesarja muudab minu jaoks väga väärtuslikuks just see, et siit leiab nii tõhusa toidulisandi kui ka välispidiseks kasutamiseks mõeldud tooted.
Kuna vistrike ravi ongi kahepoolne protsess, millele tuleb läheneda nii seest kui ka väljast, siis saad parima tulemuse näohooldustooteid toidulisandiga koos kasutades.

Acnecinamide tabletid vistrike vastu


Toidulisand sisaldab kõiki olulisi komponente vistrike raviks ja seda väga sobivas vahekorras. Boonusena on koostisesse lisatud laktoferriini – kehaomast ainet, mida lapsed saavad emapiimaga (seda leidub ka fermenteeritud piimas). See toetab keha kaitsevõimet ja aitab võidelda kõige ebameeldiva vastu. Sealjuures ei lase laktoferriin aknet tekitavatel bakteritel saada meie organismist vajalikke toitaineid, mistõttu nende bakterite kogus organismis väheneb. 2010. aastal tehtud uuringus leiti, et laktoferriini 12 nädala jooksul regulaarselt tarbinud inimestel vähenesid põletikulised haavandid võrreldes kontrollgrupiga 38,6 protsenti ja naha rasusus 31 protsenti.
Oluline on aga teada, et nagu iga toidulisandi puhul, on määrava tähtsusega regulaarne tarbimine. Sellest ei piisa, kui võtta toidulisandit ühel päeval, siis see mõneks päevaks ära unustada ja hakata võtma jälle siis, kui meelde tuleb. Selles osas peab tekkima kindel rutiin. Kui kipubki meelest minema, võid toidulisandi kas või töölauale panna, siis on ta pidevalt silma juures ja tõenäosus, et selle võtmine meelde tuleb, palju suurem.

Acnecinamide’i kuur peaks kestma vähemalt kolm kuud, sest nagu toidulisandite puhul ikka, võtab aega, et toime saavutaks oma maksimumi. Toidulisandit võib kasutada ka regulaarselt.

Acnecinamide Sensitive kreem


Need, kes on proovinud leida aastaid endale sobivat toodet, kuid pole leidnud, võivad väga suure tõenäosusega otsida just seda kreemi. See on toode, mida paljud akne või vistrikulise nahaga inimesed kiidavad. Eriti õrn, kuid samas väga tõhusalt rahustav ja toitev kreem. Sobib hästi ka kõige tundlikumale nahale. Ka selle kreemi koostises on just need ained, mida üks vistrikuline ja ärritunud nahk ootab. Näiteks võib sealt leida karnitiini ja resveratrooli, mis mõlemad aitavad ära hoida vistrikke ning punetust, aga veel palju muid kasulikke koostisaineid, mis kõik võitlevad selle eest, et näonahk oleks ilus ja sile.
Akne puhul on oluline teada ka seda, et noorte ja täiskasvanute nahk vajab akne puhul erinevat hoolt. Acnecinamide Sensitive märgistusega tooted on spetsiaalselt täiskasvanutele mõeldud ja sobivad vistrikevastaseks võitluseks.

Acnecinamide Sensitive toonik


Vistrikulise näo puhul on väga oluline, et näohooldustooted ei mõjuks nahale ärritajana ega tekiks tunnet, et see pigem teeb olukorra hullemaks. See näopuhastustoonik puhastab igapäevasest mustusest, kuid samal ajal ka toidab nahka, aitab vähendada vistrike teket ja punetust. Ühesõnaga teeb kõike, mida üks vistrikuline nahk sinult ootab.

Acnecinamide Sensitive puhastusvaht


Naha puhtus on vistrikulise naha puhul äärmiselt oluline – liigne mustus või rasu võib soovimatuid punne lihtsasti juurde tekitada. Lisaks õrnale, kuid efektiivsele puhastusele toidab ka see toode nahka vajalike vitamiinidega ja rahustab ärritunud piirkondi.

Leiad Acnecinamide tooted Rosena.ee e-poest, kus septembris on need soodushinnaga. Kõigile vähemalt 40€ väärtuses tellimustele lisame Acnecinamide toidulisandi kingituseks.
Tooted leiab ka Tradehouse, Pro kosmeetika kauplustest ja Benu apteekidest ning toidulisandi lisaks Apotheka ja Südameapteekidest.

Jaga
Kommentaarid