“Kerget suvist meiki polegi nii keeruline teha! Ainus, millega tuleks arvestada, on päikese soojus ja valgus. Kui meigid, siis tee seda nii, et endal oleks mugav ja põnev. Mis see jumestamine ikka muud on kui mäng!” selgitab Mammu.

Alasti näoga õue mängima?

Esmapilgul paistab, et üha suurem hulk staare pole raatsinud punase vaiba tarbeks nägu pähe teha ning et ka modellidel on meigiga kitsas käes. Alasti näod on vallutanud moepiiblid ja -lavad.
Kuid ära lase end petta – daamide hooletu täiuslikkuse võti on oskuslik modelleerimine, varjude ja valguse mäng. Loomulikule ilule lauldakse nüüd meigi abil oode. Ja lõppu pole näha, sest sama trend jätkub ka sügistalvel.

Mis aga kõige olulisem – tegu on demokraatlikema meigisuunaga üle hulga aja. See meik sobib ju absoluutselt kõigile!

Pane põhjale põhi

Muuda oma ilurutiini osaks naha kaitsmine päikese ja enneaegse vananemise eest. Kasuta selleks päikesekreemi või mõnda teist SPFiga toodet.

Jumestuskreem pole suvel hädavajalik. Kui su nahk on muidu korras, ent muutub päeva jooksul rasuseks või tuhmiks, tulevad appi meigialuskreemid (mida võid kasutada ka ilma jumestuskreemita). Kaunile jumele aitavad kaasa ka pruunistavad ja sära andvad emulsioonid.

Meigitu meigi kümme sammu

1. Suvel otsusta kerge tekstuuriga jumestuskreemi kasuks. Kreemjaid vahendeid tasub omavahel julgelt segada. Kui lahjendad jumestuskreemi läikekreemiga, saad eriti kaunilt kumava nahapinna. Talvise jumestuskreemi sisse pruunistavaid emulsioone segades muudad aga selle tooni jumekamale näole sobivamaks. Pea meeles, et puudrised ja mineraalpõhjad sobivad suurepäraselt rasusemale nahale, kuiv nahk aga vajab niisutust.

2. Kata väikesed pigmendivead ja ebatasasused peitekreemiga. Võta abiks pintsel, niiske svamm või näpud. Sõrmede soojus aitab kreemil naha pinnale hajuda, nii et rante ei jää. Jälgi, et peitekreem poleks liiga hele.

3. Ära liialda valgustpeegeldava pliiatsiga. Kanna seda täpikestena vaid kõige tumedamatele varjulaikudele (nt silma alla tumedasse vakku) ning hajuta õrnalt.

4. Põskedele saad kauni õhetuse kreemja ruužiga. Pane näppudega suur täpp värvi (või rasvasemat huulepulka) põse kõige kõrgemale kohale ja masseeri oimukohtade suunas. Õige koha leiad hõlpsasti, kui sätid näo naeratama. Alasti meigi tegemiseks sobivad kõige paremini virsiku- ja korallitoonid. Mati tekstuuriga pruunikat kompaktruuži võid kanda sarnaluu alla.

5. Silmadele kanna esmalt heledat kreemjat või puuderjat lauvärvi. Seejärel varjuta silmavagu helepruuniga – nii näivad silmad sügavamad. Pruunid värvid pole kaugeltki nii igavad, nagu tundub. Kui kasutad neid ainult liikuval laul ja silma raamimiseks veidi ka alalaul, saad vägagi modernse tulemuse.

6. Läiget hajuta põsesarnadele põsepuna peale, kulmu alla, ninaseljale (mitte liiga laialt), silma sisenurkadesse, silmalau keskele ja veidi isegi huule Amori kaare peale. Läikega kõlbab läbi kammida ka kulmud ja ripsmed! Kulmuluu all ja sarnaluu peal võid kasutada ka mittekleepuvat huulepalsamit. Kui päike sind paitab, siis näed välja nagu helendav ingel.

7. Puudriga ei maksa suvel liialdada. Vali eriti kerge tekstuuriga puuder ning kanna seda ainult nendesse kohtadesse, mis hakkavad kindlasti rasuseks muutuma. Loomulik nägu pole ju kunagi täiesti matt ning enamik jumestuskreeme püsib näol ka puudrita. Päikesepuudriga on hea nägu raamistada ja jumele soojust lisada. Pane seda näo äärtesse, põskedele, lõua alla, silmalaugudele ja ninakülgedele. Eelista suuremat pintslit, mida saad näppudega koomale pigistades reguleerida. Põsealuse varjukoha leiad üles, kui imed põsed kergelt kokku.

8. Kanna huultele veidi huulepalsamit (lõhenevad huuled pole kunagi kaunid) ja/või neutraalse tooniga huulepulka. Kui ihaldad täitsa alasti looki, ära vali oma huultest tumedamaid toone! Sobivad näiteks vanaroosad, beežikad ja korallitoonid. Eelista huulepulki läigetele, sest tugev läige ei mõju loomulikult.

9. Ripsmed võid kammida läbi läikekreemi, raviseerumi või pruunika ripsmetušiga. Kui sa ei suuda tumedast ripsmekaarest loobuda, siis kanna ripsmetele vaid üks kiht musta tušši.

10. Kulmud viimistle pruuni lau- või kulmuvärviga (jälgi juuksetooni) ning vaha või geeliga. Harjana toimib puhtaks pestud tušihari. Pähe joonistatud kulmud ei mõju loomulikuna, seega hülga vahelduseks pliiatsid.

Silmad silmapaistvaks

Kui imekaunis põhi on hommikul näole kantud, piisab õhtu poole vaid kergest värskendusest ning silmameigi intensiivsemaks muutmisest. Muidugi võid värvidega mängida ka päevasel ajal, ent just sumedatel öödel mõjuvad suvekollektsioonide efektitoonid imekaunilt. Ka silmameigi puhul võid appi võtta sõrmed!

Uue avastusena lisa oma meigiarsenali rasvane valge silmapliiats, millega saad silma peale lainerijoone tõmmata või limaskesta värvida. Nii tundub silm suurem ja värskem.
Ära jäta ka kulme unarusse. Hulljulgematel õhtutel võid neid vahelduseks isegi lauvärviga toonida.

Ripsmetele efekti

Ka ripsmetuššidega tasub mängida! Ära otsusta alati musta kasuks, sest ka sinised, lillakad või isegi punakad tušid mõjuvad põnevalt.

Kuigi volüümi lisavad paljud ripsmetušid, tasub kõrva taha panna veel üks kaval võte. Tee ripsmepiirile laineriga väikesed täpid (või lausa triibud) ning ripsmed tunduvad optiliselt tihedamad. Prantslannade seas levib aga eriti põnev imenipp – lau keskele ripsmejuurele erkroosa pliiatsiga tehtud täpp paneb pilgu erksalt särama.

Huuled suudlust ootama

Suve kuum hitt on ka meigitu meigi ja eksootilise tooniga suu kooslus. Kui otsustad huulte rõhutamise kasuks (ja toonid ka põsed õhetama), piisab silmade puhul vaid vähesest tušist.
Erksas toonis huuli täiuslikuks vorpida võib olla üsna raske. Pelgalt pulgaga mässamine on riskantsem kui pintsliga maalimine, ent alati pole täiuslik kontuur isegi oluline. Pane väike kogus värvi sõrme või pintsliga huule siseküljele keskele ning hajuta äärtesse – nii jääb tulemus loomulik.

Värskenda meiki

Hommikul näole kantud meiki tasuks suvekuumuses aeg-ajalt värskendada. Spreid kinnitavad meigi taas näkku ning jahe kasteudu ergutab ka meeli.

Võltsi loomulikumalt

Meigitu meigi nipid aitavad sul ka võltspäevitust loomulikumaks muuta või sellest üldse loobuda (sellel meigil on niigi soe kuma). Nägu on ju kolmemõõtmeline ja selle eri piirkonnad saavad erineval määral päikest, ent ühtlane tehispäevitus teeb näo visuaalselt lamedamaks. Oskuslik varjutamine annab näole tagasi loomulikud kontuurid ning muudab su päevituse usutavamaks.

Kolm supertoodet

Et paljasnahkset meigitrendi põhjalikult teostada, kulub sul vallatu kuhi tooteid, ent vajadusel saad hakkama ka vähesega. Supervinge suvemeigi teed kõigest kolme asendamatu tootega! Ja need on:

* suurepärane helenduskreem
* täiuslik peitekreem
* huulepulk, mida saad kasutada ka põsepunana

Lugu ilmus 2010. aasta juulikuu Annes & Stiilis.