Kohene tulemus üllatab

Ilumessi projektijuht Katrin Pihela räägib, et kui Korea kosmeetikumide laine 2014. aastal Eestisse jõudis, suhtus ta kangasmaskidesse alguses ükskõiksusega.

„Kord kiirel tööajal, kui nahk oli stressis ja kuiv, otsustasin end nende maskide proovimisega kosutada. Mu nahk oli sel hetkel nii janune, et kangasmask, mis on reeglina selline suhteliselt ujuv ja mahlane, kleepus ja kuivas mulle näkku nii ära, et tegin sellega hilistel tundidel kontoris istudes ka tööd. Olgem ausad, olin suhteliselt üllatunud selle kohese tulemuse üle.”

Särav ja puhanud Katrin Pihela saabumas Kroonika meelelahutusauhindade galale.

Katrin meenutab, et toona olid meie turul esimestena kergema toime ja koostisega maskid ning nende lubadused polnud nii suured kui uuematel maskidel. „Efekt oli märgatav ja üllatav, arvestades kangasmaskide soodsat hinda. Kangasmaskid on mulle kui äärmiselt laisale igapäevasele kreemitajale hea abivahend kiire tulemuse saavutamiseks. Pikad tööpäevad messikeskuses ja arvuti taga tekitavad olukorra, kus mu nahk vajab lisaturgutust ja stressileevendust kontsentreeritumal kujul.”

Maskita jalgu, käsi ja kõhtu!

Katrin räägib, kuidas tal soovitati teha igas kuus kümnepäevane maskikuur ja kombineerida erinevaid maske. Korra tegi ta sellise kuuri ka läbi ja tulemused olid head. „Kindlasti mitte nii head kui siis, kui oleksin igapäevaselt ka põhjalikum iluhoolduste tegija. Viimane, mida proovisin, oli jaapanlaste Tatcha. Korea maske mäletan ainult toimeainete, mitte brändinimede järgi. Igal juhul olen ma ära proovinud merevetika, kulla, kollageeni, hüaluroonhappe, muna, kaaviari, eksootilised taimed.”

Katrinil on õnnestunud maskidega võidelda nii punnide kui ka pooride vastu. Ühtlasi on maskid jume taastanud, nahka toitnud, sära andnud ja isegi miimikakortsude põhja tõstnud. „Maskid tulevad tänapäeval toime juba pea kõigega. Kuid seda pindmiselt ja efekt ise on üürike. Olenevalt naha seisukorrast võib see ühekordsel kasutamisel ka mitte ilmneda. Erinevaid YouTube'i ja Instagrami kontosid jälgides saab aga üsna kiirelt selgeks, et maskitamise püsivam mõju avaldub siiski seda järjepidevalt tehes,” ütleb Katrin. Näomaskide areng on olnud kiire ja praegu on turule tulnud juba ka konkreetsete piirkondade maskid.

Katrinil ootab vannitoas proovimist kaelamask ja kolmekihiline pinguldav näomask naha elastsuse tõstmiseks. „Tulevikus teen kindlasti pikema maskikuuri, see sobib suviseks nahahoolduskuuriks kenasti. Näomaskidele lisaks tunduvad põnevad dekoltee- ja huulemask, kindlasti proovin ära rasueritust kontrolliva ja matistava maski ning spetsiaalselt T-tsooni jaoks mõeldus kangasmaski.”

Kangasmaskidele lisaks on tulnud välja käsi niisutavad kindad, päevasest stressist jalgu leevendavad kilesussid ning rindadele ja kõhule mõeldud maskid. Fantaasia on piiritu! Jääb ainult oodata, millal ka kõrvalestad omale eraldi maski saavad.

Puredermi mustika-kollageenimask.Kergesti kasutatav ja tõhus nahka puhastav ning toniseeriv näohoolitsus, mis sisaldab mustikaekstrakti, kollageeni ja E-vitamiini. Antioksüdandi omadustega mustikaekstrakt aitab nahka puhastada ja toniseerida, jättes selle pehmeks ja niisutatuks. Hind: 1,99 €
Kocostar Slice Mask Sheet Strawberry.Riidest maasikaviilumaskid nahale sära andmiseks. Lisaks tõstavad tuju ja võimaldavad Instagrami meeleoluka selfi teha. Maasikaviilusid on parasjagu nii palju, et neid sõbrannaga jagada. Ettevaatust! Joovastav aroom! Hind: 4,90 €
It`S SKINi roosimask The Fresh. Nahka elustav ja elastsust lisav mask. Sisaldab roosiõli, lagritsaekstrakti, rohelist teed ja teisi põnevaid looduslikke koostisosi, mille koosmõju muudab kuiva ja elutu naha taas pehmeks. Taastab naha loomuliku pH-taseme ja annab nahale kauni jume. Hind: 2,20 €