Kas püsivus sõltub ka värvi hinnast? Kindlasti, kuid mitte nii, nagu ilmselt arvasid. Tavaliselt sisaldavad poevärvid professionaalsete värvidega võrreldes rohkem pigmenti ja püsivad paremini kui salongivärvid, samal ajal juukseid oluliselt rohkem kahjustades. Üldiselt võib öelda, et kõige kauem püsivad juustes soojad kuldsed ja pruunikad toonid ning kõige halvemini säilivad punased ja plaatinablondid varjundid. Selleks, et kiharad pärast värvimist võimalikult kaua kaunina püsiksid, tuleb neid õigesti järelhooldada. Väga oluline on siinkohal aru saada, et värvitud ja helendatud juuksed erinevad oma struktuuri poolest ning vajavad seega isemoodi lähenemist. Värvitud juuste hooldamisel on kõige olulisem värvi ja läike säilitamine, blondeeritud kiharatel aga elastsuse taastamine ning soovitud tooni hoidmine.

Nipid, millega säilitad juuksetooni

1. Ära pese juukseid päeval, kui kavatsed juuksurisse minna – nii saab värvipigment paremini juuksestruktuuri tungida.

2. Ka pärast värvimist ei tohi kiharate pesemisega kiirustada – enne, kui šampooni juustes vahule lööd, oota 48 tundi, et pigment saaks korralikult sisse imenduda ja stabiliseeruda.

3. Maskid ja muud juukseid taastavad tooted aitavad samuti värvipigmendil juustest põgeneda – pigem soovitatakse neid kasutada üks päev enne, mitte aga kohe pärast värvimist.

4. Juuksuri juures saavutatud tulemust aitab hoida see, kui kasutad kodus värviga samast tooteliinist šampooni ja palsamit – nende loomisel on arvestatud just sinu värvi eripärasustega, seega täidavadki need eesmärki kõige tulemuslikumalt.

5. Kui oled harjunud oma juukseid regulaarselt kuumtöötlema, pead kindlasti kasutama kuumakaitset. Pea meeles, et värvitud juuksed on juba mingil määral kahjustatud, seega kaitseseerum või -sprei ei ole kindlasti toode, mille ostult peaksid raha kokku hoidma.

Kõige hävitavamad on juuksevärvile aga vees sisalduvad kloor, vask ja kaltsium, mis soodustavad pigmendi välja pesemist ja oksüdeerumist. Veel põhjustavad need juuste kuivamist ning poorsemaks muutumist. Nendega võitlemiseks on välja töötatud mitmeid hooldussarju, mis neutraliseerivad mainitud komponentide mõju, kuid ka kõige parema hoolduse korral ei püsi juuksevärv muutumatul kujul pikki nädalaid. Värvi saad aeg-ajalt värskendada spetsiaalsete toonivate palsamite ja maskide abil – selleks lisa väike kogus juuksetooni korrigeerivat toodet oma palsamisse iga seitsme päeva tagant.

Blondeeritud või näiteks ombré stiilis värvitud juustel on eriti oluline niiskussisalduse säilitamine. See võib tunduda ületamatu väljakutse, kuid helendatud juukseid ei tohiks pesta tihedamini kui kaks-kolm korda nädalas – vastasel juhul muutuvad juuksekarvad õhukeseks ja otsad kergemini katkevaks. Ühtlasi võib juuste igapäevane pesemine mõjutada nende tooni. Heledad juuksed on kuivad ning see on väide, mille vastu ei saa. Üliniisutavad maskid, seerumid, õlid ja vahad peaksid leiduma iga blondi iluarsenalis. Kui kiharad näevad välja väsinud ning otsad lõhki, sega palsami sisse paar tilka juukseõli ning lase sellel peas viis minutit mõjuda. Hõbešampoonid päästavad kollakast alatoonist, kuid ka nendega ei tohiks liialdada – kõige parema tulemuse saad, kui segad sinaka või lillaka alatooniga šampooni tavalise šampooniga.