2. Puhasta flanelliga. Kui asi puudutab nahahooldust, siis ei tasu sellelt kokku hoida. Ainuüksi veega näo pesemine pole piisav. See ei eemalda näol olevat higi, jumestustooteid ja rasu. Lisaks voolab mustus veega lõua alla ja kaelale ning võib tekitada sinna uusi vistrikke. Puhasta oma nägu ka pehme ja puhta flanelliga, kui oled sellelt suurema mustuse eemaldanud.

3. Puhasta oma telefoni igapäevaselt ja ära katsu oma nägu. Kuna telefon on taskus, käekotis ja igal pool mujalgi, siis on see üks räpasemaid asju, mida igapäevaselt kasutad. Uuringud on tõestanud, et mobiiltelefon on vähemalt kümme korda räpasem, kui avaliku tualettruumi prill-laud. Seda sa enda näo vastu ju ei paneks? Teiseks proovi vabaneda halvast harjumusest oma nägu katsuda, sest nii koguneb sellele veel enam mustust.

4. Ära kasuta tooteid, mis sisaldavad AHAsid ja eelista tooteid, mis sisaldavad PHAsid

Alfahüdroksüülhapped ehk AHAd koorivad nahka ja kahjustavad seda. Kui soovid aga et nahk toodaks kollageeni, vajab see küll kerget "kahjustamist", kuid mida suurema kahju tekitad, seda aeglasemini see paraneb. Lase nahal paraneda, kui oled kasutanud AHAsid sisaldavaid tooteid. Neid võiksid kasutada kõige rohkem korra nädalas.

Vahel soovitatakse kasutada ka igapäevaselt mandelhapet, mis on samuti AHA, aga kui see on saadud tänu polühüdroksüalkanoaadile ehk PHAle (näiteks glükoronolaktoon), siis see sobib. Liigne AHAsid sisaldavate toodete kasutamine põhjustab punetust, nahaärritust ja kuivust. Üks viis aknest võitu saada on nahka niisutada.

5. Mõtle, mida suhu pistad

Kui sööd tervislikult, saad toidust kätte kõik vajalikud rasvhapped ja kõht on korras, siis muutub ka nahk puhtamaks. Igaks juhuks võiksid konsulteerida ka tervisespetsialistiga ja uurida, kas võiksid tarvitada probiootikume.

6. Kasuta kvaliteetseid nahahooldusvahendeid

Eelista neid nahahooldusvahendeid, mis on kliiniliselt testitud ja mida müüakse apteegis ning mis on spetsiaalselt aknet põdevatele inimestele mõeldud. Nii saad kindel olla, et neist on kasu ka.

Allikas: Glamour Magazine