Vabaneda aitab veenilaienditest kirurgiline korrektsioon, ent lisaks sellele on olemas looduslikke vahendeid, mis aitavad parandada vereringet ja seeläbi veenilaienditest vabaneda. Mis need on?

1. Õunaäädikas

Tegemist on ühe parima vahendiga veenilaiendite vastu, mis toimib loodusliku organismi puhastajana ja parandab samal ajal vereringet. Õunaäädikas parandab vereringlust ja aitab väsinud jalgade puhul ning samuti veenilaienditest vabaneda.

Määri õunaäädikat veenilaiendite peale ja masseeri õrnalt. Korda protseduuri hommikul peale ärkamist ja õhtul enne magamaheitmist. Imed ei juhtu üleöö, seega varu kannatust vähemalt mitmeks kuuks enne, kui esimesed tulemused nähtavale ilmuvad.

2. Cayenne'i pipar

Cayenne'i pipart kasutatakse veenilaiendite vastu juba sajandeid. Tänu C-vitamiini ja flavonoidide sisaldusele, aitab Cayenne'i pipar parandada vereringlust.

Toimi nii: sega 1 teelusikatäis Cayenne'i pipart leige vee sisse ja joo valminud segu kolm korda päevas paari kuu jooksul.

3. Oliiviõli

Oliiviõliga masseerimine annab häid tulemusi, parandades samuti vereringet ja alandades põletikku.

Sega oliiviõli E-vitamiiniga võrdses koguses. Soojenda natuke ja masseeri saadud seguga veenilaiendeid mitme minuti jooksul. Korda protseduuri kaks korda päevas paari kuu jooksul.

4. Küüslauk

Küüslauk on tuntud oma põletikuvastase toime poolest, aga samuti osutub ta kasulikuks veenilaiendite korral, eemaldades verest mürkaineid ja parandades vereringet.

Haki kuus küüslauguküünt ja pane need klaasi sisse. Pressi kolmest apelsinist mahl välja ja vala mahl samasse klaasi. Lisa kaks supilusikatäit oliiviõli. Lase 12 tundi seista, seejärel sega korralikult ning määri segu veenilaienditele ja masseeri veerand tunni jooksul ringjate liigutustega. Sa võid panna jalad rätiku või toidukile sisse ja hoida kogu öö küüslaugusegu jalgadel. Korda igal õhtul.

5. Petersell

Petersell sisaldab rikkalikult C-vitamiini ja on väga kasulik antioksüdant, mis soodustab kollageeni teket ja aitab rakkude taastamisele kaasa. Petersell sisaldab ka rutosiidi, mida kasutatakse pindmiste veenide põletiku leevendamiseks.

Haki peotäis peterselli peeneks ja keeda 25 cl vees viie minuti jooksul. Lase jahtuda ja nõruta. Määri veenilaienditele iga päev kahe kuu jooksul.

Samuti ära unusta peterselli süüa.

6. Punase viinamarja lehed

Punase viinamarja lehed sisaldavad palju flavonoide, mis aitavad veenilaiendite korral.

Keeda 15 grammi punase viinamarja lehti ühes liitris vees 10-15 minuti jooksul. Lase tõmmata kuni jahtumiseni. Vala kõik kaussi ja võta jalavanne. Peale seda masseeri oma jalgu riitsinuseõliga. Lõpetuseks hoia jalgu mõne minuti jooksul üleval.

Paremaks raviks võid kasutada ka punase viinamarja lehtede kapsleid.

7. Saialill

Saialill sisaldab rikkalikult flavonoide ja C-vitamiini, see meditsiiniline taim ergutab kollageeni tootmist ja soodustab rakkude taastamist. Saialill parandab hästi ka vereringet ja aitab veenilaiendite vastu.

Pane liitrisse vette peotäis saialilli keema. Määri saadud segu vatipadjaga veenilaienditele ja hoia peal kümme minutit. Korda mitu korda päevas paari kuu jooksul.

Allikas: Kodused Lood