Ülikuum vannivesi mõjub küll lõõgastavalt, aga see ei tee su nahale head, sest röövib sellelt loomuliku rasu, muutes naha kuivaks ja tuhmiks. “Kui vesi satub ka su näonahale, võib see põhjustada aknet, põletikulisi vistrikke ja nahaärritust,” hoiatab Chimento.

Nahaarsti sõnul on parim veetemperatuur hoopis 37.7 ja 43.3 kraadi vahel, mis on küll soe, aga mitte liiga kuum.

2. Sa oled vannis liiga kaua

Kui sulle meeldib tundideviisi vannis liguneda, peaksid nüüdsest endale ajapiirangu panema. “Vanniskäik peaks olema kuni 15 minutit pikk,” õpetab Chimento. “Sellest pikem vann imab nahalt loomuliku rasu, põhjustades põletikke ja ärritust.” Ehk siis, kui vesi hakkab tunduma liiga jahe, mine vannist välja!

3. Sa raseerid end enne vannitamist

Sulle ei pruugi küll tunduda, et raseerimine enne vannitamist võib kuidagi halvasti mõjuda, aga tegelikult võib see lõppeda naha jaoks katastroofiga. “Raseerimine avab poorid ja vahel tekivad nahapinnale ka pisikesed sisselõiked. Kui kohe peale seda vanni lähed, võimaldad pisikutel ja bakteritel neisse tungida, mida sa ei taha,” hoiatab Chimento. Seega, raseeri parem siis, kui duši all käid.

4. Sa kasutad eeterlikke õlisid

Jah, eeterlikud õlid panevad vannivee imeliselt lõhnama, aga su nahale need nii väga ei meeldi. “Eeterlikke õlisid ei tohiks kunagi veega segada, sest need ei lahustu,” teab Chimento. “Kuigi eeterlikud õlid on antioksüdantide ja nahale kasulike antibakteriaalsete koostisainete rikkad, sisaldavad paljud neist lõhnaaineid, mis ärritavad nahka.”

Niisiis soovitab nahaarst sul segada mõned tilgakesed eeterlikke õlisid hoopis kaerahelvestega ja need siis sooja vannivette valada, sest nii ei pidavat õlid nahka ärritama.

5. Sa ei niisuta nahka peale vannitamist

Kuna vanniskäik kuivatab nahka, on sellele järgnev niisutus väga oluline. “Kohe peale vannitamist niisuta nahk korralikult ära veel siis, kui see on pisut niiske,” õpetab Chimento. “Võid seda teha ükskõik, millise ihupiima või kehaõliga.”

Allikas: Well+Good