Soovitus nr 1: leia enda jaoks parimat tüüpi konts

Mitte kõik kontsad ei ole samasugused ja mõeldud ühele kandjale. Tegelikult mängivad õiget tüüpi kontsa valimisel rolli nii sinu jalavõlv kui ka labajala laius.

Kui sa ei ole kontsadega suur sõber, tasub alustada madalamatest variantidest ja proovida näiteks platvormtallaga kingi, et harjutada tasakaalu. Platvormtallaga kingad aitavad keharaskusel paremini jaotuda, selle asemel, et panna kogu pinge sinu varvastele.

Soovitus nr 2: tee pahkluudele venitusharjutusi

Kui kannad igapäevaselt pigem tenniseid ja tosse, siis võib kontsaga jalanõude valimine osutuda jalgadele parajaks väljakutseks. Selleks, et jalgu ette valmistada, tasub teha ennetavalt venitusharjutusi, näiteks neid siit videost!

Sa ju ei lähe jooksumaratonile ilma treenimata, miks siis peaksid su pahkluud olema piisavalt tugevad kontsade kandmiseks, kui sa pole ettevalmistusi teinud?

Alustada tasub kontsade kandmist olukordades, kus sa tead, et ei pea liiga pikalt kõndima.

Soovitus number 3: varusta ennast hädavajalike vahenditega

Kui plaanid kõrgeid kontsi sagedamini kanda, tasub varustada end spetsiaalsete geelipatjadega, mis kingade sisse käivad ja igaks juhuks ka (villi)plaastritega.

"Kui ma lähen uute kõrgete kontsadega välja, panen juba ennetavalt plaastrid potentsiaalsetele kohtadele, kust kingad võivad hõõruma hakata ja kindlasti võtan igaks juhuks ka plaastreid kaasa," ütleb New Yorgis töötav modell Ayumi Patterson.

Soovitus number 4: harjuta kõndimist

Ära oota uhket üritust, et uued kontsakingad esimest korda jalga panna. Kingad töötavad erinevatel põrandapindadel erinevalt. Kui poes kõndides tunned end kindlalt, siis näiteks puitpõrand võib osutuda sootuks teistsuguseks väljakutseks.

Pane uued kontsad enne tähtsale üritusele minekut jalga ja tee mõned ringid oma kodu ümbruses. Kindlasti proovi ka treppidest kõndimist.

Soovitus number 5: hind alati ei loe

Pole kahtlustki, et disainerkingad on imekaunid, aga ilmselt teame kõik, et Carrie Bradshaw ei unistanud Manolo Blahniku kingapaarist just mugavuse pärast. Kvaliteetseid kontsakingi leidub nii kõrgemas kui madalamas hinnaklassis. Oluline on vaadata jalanõu materjali, kui hästi konts paindub ja kui mugavad kingad jalas on.

Allikas: InStyle