Õnneks on olemas mõned nipid, kuidas värv kauem värskena hoida, et raskel ajal natukenegi kergem oleks:

1. Esiteks peaksid mõtlema, kuidas juba praeguse värvi püsivust ja sära pikendada. "Me soovitame pesta juukseid võimalikult harva," avaldab juuksespetsialist Jim Markham. Kodus istudes ei ole see vist kõige suurem probleem...

RICH Hair Care Colour Safe palsam, 14.9€

Juuksevärviekspert Guy Tangi sõnul on üks parimaid asju, mida sa oma juuste heaks praegu teha saad, kasutada spetsiaalselt värvitud juustele mõeldud palsamit. "Kõik, brünettidest blondideni kogevad aja jooksul teatavat toonimuutust," teab ta. See juhtub, sest su juuksed puutuvad sarnaselt nahaga kokku vees sisalduvate mineraalide ja muude väliste agressoritega, mis muudavad värvitooni tuhmimaks. Selle vastu aitavatki õigesti valitud juuksepalsam.

Lisaks tasub juuksestilist Olivia Casanova sõnul pöörata tähelepanu, millist šampooni sa kasutad. "Sa saad pikendada oma salongivärvi püsivust kasutades värvikindlaid või pigmentidega rikastatud šampoone," jagab ta.

2. Kuigi viimases hädas võid joosta tavalisse toidupoodi ja osta sealt pakivärvi, et juuksed ise kodus üle värvida, soovitame sul sellest siiski hoiduda. Seda muide eriti juhul, kui su juukseid on varasemalt triibutatud.

Kui oled otsustanud, et muud moodi mitte kuidagi ei saa, siis ole vähemalt nii hoolas, et konsulteerid enne mõne professionaaliga (kasvõi videokõne teel). "Kui sa ei suuda oodata ja tahad kasutada pakivärvi, vali vähemalt toon heledam kui arvad, et peaks sobima," soovitab juuksevärvi spetsialist Lourdes Rodriguez. "Kui arvad, et sul on tumepruunid juuksed, osta keskmise tumedusastmega pruun värv. Kui juuksuri juurde naased, on neil palju lihtsam heledat värvi ühtlustada kui tumedat." Brändidest soovitab Rodriguez Garnier Nutrisse, L'Oréal Paris Preference ja Herbatint juuksevärve, mis on kõik natukenegi loodussõbralikuma koostisega.

L'OREAL PARIS Preference püsivärv, 12.99€

3. Kasuta spetsiaalselt juurdekasvu parandamiseks mõeldud tooteid

"Selleks, et parandada juurdekasvu, vali ajutised lahendused nagu juurdekasvu toonimiseks mõeldud spreid või puudrid," räägib Markham. "Need tooted on disainitud välja pesemiseks ja neid võib kasutada ka rohkema kui ainult väljakasvu toonimiseks."

4. Peida juurdekasv ära

Paraku ei ole võimalik igavesti juurdekasvu puudri või mõne muu toote abil ära peita, mistõttu, kui sa ei tunne end ka peale neid kolme eelnevat sammu enesekindlalt, mängi hoopis soengustiiliga. "Kui kannad juukseid armsas krunnis või hobusesabas, peidad sellega hallid juuksekarvad/juuksejuured edukalt ära," teab Casanova.

"See on suurepärane aeg, et eksperimenteerida ka juustes kandmiseks disainitud aksessuaaridega nagu peavõrud või sallid," teab Markham.

Alice band with knot, 7.99€

5. Ära unusta oma juuksurit

Miski ei tõesta rohkem, kui vajalikud meie juuksurid ja teised ilutegijad on, kui käesolev kriisiaeg, mil me neid külastada ei tohi. Seega, kuni maadled oma juurdekasvu peitmisega, ära unusta oma juuksurit totaalselt ära, sest tema ei saa tõenäoliselt praegu oma tööd teha. "Me proovime käituda nii nagu on õige, aga samas tahaksime olla oma klientide jaoks olemas," tõdeb omanimelise salongi omanik Roy Teeluck. "Praegu võtame mina ja mu stilistid vastu telefonikõnesid ja pakume välja lahendusi paljudele probleemidele, millega meie kliendid peavad toime tulema."

Allikas: Well+Good