1. Ülekoorimine

Paljud naised kipuvad ekslikult uskuma, et mida paremini mõni toode nahka koorib, seda parem, aga tegelikult võib see hoopis olukorda hullemaks muuta. Kui soovid nahka koorida, eelista õrnatoimelisi tooteid.

2. Meigiga magamine

Nii klišeelikult, kui see ka ei kõla, see reegel on äärmiselt oluline! Meigiga magades kogunevad rasu ja bakterid sügavale su pooridesse ja õnnetus ongi käes. Olgem ausad, seda reeglit on väga lihtne järgida.

3. Sa ei joo piisavalt vett

Kaunis nahk saab tõepoolest alguse seespidiselt ja eriti oluline on vee joomine just hommikuti, sest sa pole öö jooksul oma keha vedelikuga täitnud. Joo piisavalt vett, et nahk ei muutuks tuhmiks ja kuivaks.

4. Unustad SPF’i

Päikesekaitsekreemi peaks kasutama aasta läbi, mitte ainult suvel või siis, kui lähed päevitama. UV-kiired mõjutavad nahka ka siis, kui ilmad on jahedamad või taevas on pilved, mistõttu peaks SPF olema osa su igapäevasest nahahooldusrutiinist.

5. Sa ei puhasta meigipintsleid

Veel üks suur viga, mida paljud naised kipuvad tegema, on see, et nad ei pese oma meigipintsleid regulaarselt. Reaalsus on, et sa pead seda tegema sageli, meeldib see sulle või mitte. Sa ju ei taha meikides neid baktereid enda nahale kanda?

6. Pigistad punne

Selle asemel, et põletikulist punnikest pidevalt pigistada ja puudutada, hakka seda hoopis ravima. Ilupoodides on palju erinevaid tooteid, mis aitavad vistrikest kiiresti vabaneda ja nii ei jää su nahale ka inetuid arme.

7. Sa ei vaheta piisavalt sageli padjapüüri puhta vastu välja

Kui magad nädalaid sama padjapüüriga, mõjutab see olulisel määral ka su näonahka ja võib põhjustada mitmeid tüütuid probleeme. Kuigi õhtuti kiiresti voodisse pugemine tundub ahvatlev, katab padjapüüre palju mustust ja rasu, mis pärineb su nahalt ja juustest, ning nii tuleb padjapüüri regulaarselt vahetada.

8. Mustus satub su nahale erinevatelt asjadelt

Mobiilidest päikeseprillideni — need kõik on kaetud bakteritega, mistõttu tasub neid asju sageli puhastada, et mustus su nahale ei kanduks.

9. Kasutad valesid tooteid

Loe ka ilutoodete pakendil olevat silti ja suhtu koostisosadesse kahtlustavalt, sest võid seeläbi säästa palju aega ja raha. Kui miski su nahale ei sobi, ära seda osta, isegi, kui tegemist on populaarse tootega. Uuri välja, mis sulle kõige paremini sobib ja kui sa pole selles sada protsenti kindel, konsulteeri nahahooldus eksperdiga, et saada teada, milline nahatüüp sul on.

10. Sa ei vaheta meigiaplikaatoreid aeg-ajalt välja

Sa ei saa kasutada sama meigikäsna igavesti, kuigi sa võid seda jumaldada. See ei ole hügieeniline ja mõjub su nahale kohutavalt.

Allikas: The Zoe Report