1. Hoia oma nahahooldusrutiin järjekindel

Sa ei pea mõtlema, et kui jätad ühe sammu oma nahahooldusrutiinist välja, on su nahk kohe rikutud, aga järjepidevus on siiski oluline. See tähendab, et peaksid oma näonahka pidevalt puhastama ja niisutama ning ei tasu pidevalt tooteid, mida kasutad, vahetada.

2. Niisuta pisut rohkem

Niisutamine on oluline iga nahatüübi puhul, rasusest kuiva ja tundlikuni välja. Pühadeaeg põhjustab veel erinevaid probleeme, näiteks on õhutemperatuur talvisel ajal jahedam, keskküte kuivatab nahka ja su nahk vajab ekstra niisutamist. Ära unusta ka vett juua!

3. Kasuta oma isiklikku padjapüüri

Kui külastad pühade ajal erinevaid kohti, kuhu ööseks jääd, (ja teed seda loodetavasti tervist hoides!), tee endale teene ja võta oma puhas padjapüür (ja muu voodipesu) endaga kaasa. Padjapüürid kipuvad koguma endasse mustust, rasu ja baktereid, mis kõik su nahka halvasti mõjutavad. Rääkimata sellest, et su nahk võib reageerida erinevat tüüpi pesupulbritele ja -pehmendajatele.

Lisaks: parim padjapüürikangas on siid. Kuigi puuvillasest või linasest kangast padjapüüriga magamine ei riku su nahka ega juukseid ära, pole need selleks siiski parimad kangad.

4. Segane unegraafik rikub su nahka, mistõttu kindlusta, et magad vähemalt kaheksa tundi järjest

Hea uni on meie nahale nii vajalik, kuid puhkused ja erilised sündmused kipuvad unegraafikut segamini paiskama. Just magamise ajal keha taastub lõppenud päevast ja naha puhul käib taastumine kuni kolm korda kiiremini kui päevasel ajal.

5. Mõtle, mida sa sööd

Kehv menüü põhjustab sageli erinevaid nahaprobleeme ja seetõttu tuleks ka läbi mõelda, mida sa jõululauas sööd. Kuigi elu tuleb nautida, kuhja vahelduseks taldrikule ka salatit ja köögivilju, et toitumine oleks tasakaalus.

6. Võta hetk puhkamiseks, kui tunned, et hakkad väsima

Täiesti arusaadav, et pühad on paljudele peredele ka stressirikas aeg ja seda eriti praegusel ajal. Stress ei mõju aga nahale hästi, mistõttu leia vahepeal aega puhkamiseks.

Allikas: mbg