Ilmselt tuleneb see oskus sellest, et naturopaatilise arsti õpingute hulka kuulub ka traditsiooniline Hiina meditsiin, mis omakorda õpetab, et inimese nägu on üks põhilistest viisidest, kuidas jõuda diagnoosini, mis organismis toimub. See on sageli mu esimene niidiots inimese organismi heaolu juurde. Kasutan näo lugemist tihti ühe vahendina, et saada aimu sellest, mida ma patsiendi probleemide suhtes kahtlustan — ja seejärel kasutan diagnostikaanalüüse, mis tavaliselt kinnitavad minu nähtud märke.

Tegelikult on mul raske mitte lugeda juhuslikult tänaval kohatud inimeste nägusid. Ma tahaksin nende juurde joosta ja öelda, et nad lõpetaksid piimatoodete või gluteeni söömise, sest ma näen nende naha järgi, et see on neile kahjulik. Nägu näitab selgeid märke organismi sisemuse kohta — ja see on suurepärane tööriist, mida võid kodus kasutada, et näha, kas sa liialdad millegagi, enne kui tekivad teised sümptomid.

Niisiis, mida räägib nägu su harjumuste kohta ja kuidas need mõjutavad vananemist? Vaatame nelja toiduga seotud „nägu“, mille olen loonud oma kliinilise kogemuse abil. Need on kõige tavalisemad näod, mida ma diagnoosin näo kaardistamise seansside ajal. Vaata järgnevate lehekülgede jooniseid ja uuri, kas mõni neist vastab probleemidele, mida oled märganud oma nahal.

Gluteeninägu

  • Vistrikud laubal
  • Pundunud põsed ja lõualott — näost jääb mulje, et sa oled kaalus juurde võtnud
  • Näopunetus ja/või punased vistrikud põskedel
  • Vistrikud või tumedamad laigud lõual