Kui sind vaevavad ka erinevad nahaprobleemid, tasuks vältida liiga sooja veega pika duši võtmist ja pesta end hoopis leige veega. “Kui sa oled aga üks neist inimestest, kes eelistab kaks korda päevas end pesta, tee seda seebivaba vahendiga ja niisuta kindlasti nahka peale dušši,” soovitab dr Yip. “Kui tahad veeta vee all kauem kui neli minutit, näiteks pesta ka oma juukseid, peaksid vahepeal vee kinni keerama, peanahka masseerima ja siis alles vee peale tagasi keerama, et end ära loputada.”

Nahaarst dr Natasha Cook usub, et inimene võib pesta end nii hommikuti kui ka õhtuti, aga oluline on seejuures lihtsalt nahka kaitsta ja seda mitte “üle pesta”. Näiteks pideva seebi kasutamise asemel soovitab ta eelistada puhastusõlisid, mis niisutavad nahka.

Lisaks annab ta ühe suurepärase soovituse inimestele, kes eelistavad hommikuti trenni teha või lähevad väga vara kontorisse, aga vajavad enne värskendavat dušši: keera vesi järk-järgult sooja pealt jääkülma peale. “Seisa nii kaua kui suudad külma vee all ja seejärel keera vesi sooja peale tagasi,” selgitab ta. “Kiire veetemperatuuri muutus äratab naharakud üles: külm peatab vereringe ja soe taasavab selle. Korda seda temperatuurimuutust kolm korda, et saavutada parimad tulemused.”

Õhtuse pesemise plussidena loeb dr Cook üles veel sooja duši lihaseid lõõgastava omaduse, mis tagab sulle parema une.