Asjad, millesse ma ilumaailmas usun ja mille mõjus nahale veendunud olen, on koorimine, massaaž ja õlid. Suveperioodil koorin end üle keha nädalas kaks-kolm korda, peamiselt kuivharjan. Sel aastal tahaks proovida kehavoolimist koduste käepäraste rullikute ja massaažividinatega. Isegi kui tulemus ei ilmne kohe, on masaaž alati kehale hea ja aitab nii lõõgastuda kui ka püsida vormis ja prink.

Kasutan ka päris palju erinevaid õlisid nii peanaha ja juuste turgutamiseks kui ka näol ja kehal. See suvi kasutan jojoobiõli ja kibuvitsaseemneõli, nahale annan jumet porgandiõliga.

Ilumaailmas räägitakse üha enam, et enda eest tuleb hoolitseda seest välja. Ehk siis magada rohkem, liikuda rohkem, süüa teadlikult ja rohkem värsket kraami. Ka nutrikosmeetika põhimõte on sama – seest välja. Seega tarbin suvel juurde probiootikume, kollageeni ja magneesiumit.

Mida ma suvel teen teisiti kui muudel aastaaegadel on see, et juukseid ma ei värvi. Lasen neil selle asemel hoopis päikesega pleekida. Olen alati eelistanud olla selline kirju sasipea. Samuti katsun võimalikult kerget meiki kasutada – eelistan mineraalpuudrit või toonitud päevakreemi. Meigikotist kolivad välja peitepulk, jumestuskreem ja huulepulgad. Asemele tulevad mineraalne meigipõhi, päikesepuuder (ehk isegi mitu erinevat tooni) ja niisutav kreem huuleläike asemel. Hiljuti olin täiesti vaimustuses tavalisest vaseliinist, mida huultel kasutasin. Mulle endale tundus, et see muutis need vähemalt visuaalselt volüümikamaks. Selle suve lubadus on aga liigutada iga päev.

Jalgpallikohtunik Anni Rahula

Suvine ilunipp on kindlasti palju värsket õhku, rohkelt positiivset suhtumist, minimaalselt meiki, piisavalt päikeset, aga ka mõistlikus koguses varju. Liigutan end suviti rohkem, sest tavapärastele trennidele lisanduvad perekondlikud jalgrattasõidud. Und on ka suvel vähem. Pimedus mõjub mulle tunduvalt väsitavamalt ja soe ilm, valgemad õhtud ning päike annavad jaksu rohkem üleval olla. Suvi on hea aeg vitamiinidega laadimiseks. Nii palju värsket on ju saada.

Saate “Eesti parim pagar” võitja ja modell Sandra Daškova


Minu suvine ilunipp on see, et üritan kanda võimalikult vähe meiki, et tuleks esile loomulik jume ning suvine õrnus. Kasutan ainult kulmupliiatsit, ripsmetušši ning põsepuna, vajadusel ka peitepulka. Nii saab nahk puhata ja hingata. Ja kuna mind on õnnistatud tedretähnidega, on suvi just see aeg, kus saan neid kõigile näidata.

Suvi on kindlasti vormis olemise mõttes üks raskemaid aegu. Pidevalt on istumisi aias sõprade või pere seltsis. Päikseloojangu ajal hilised näksimised, jäätised, peod, eks need teevad oma töö. Aga üritan siiski jälgida, mida ja kui palju ma söön ning eelistada marju ja puuvilju ning juua vett.

Ajakirjanik Anna-Maria Veidemann-Makko

Anna-Maria Veidemann-Makko

Sel aastal õnnestus saada pruuniks 2. juuniks, nagu tuntud laulurefrään kõlab, sest käisin perega Küprosel puhkamas, millele järgnes ka väike maikuu kuumalaine kodumaal. Jume sain peale ja õnneks ei põlenud nahk ka ära. Kasutasin apteekideski müüdavat BioNike'i 30 päikesekaitsefaktoriga päevitusemulsiooni, mis oli täpselt paras. Õhtuti määrisin õlanukkidele ja seljale aga puhast aaloegeeli, mis oli rahustav ja niisutav. Nüüd hoian päevitust EVY firma päevituse intensiivistajaga, mis soodustab melaniini tootmist nahal ja sobib kasutada nii kehal kui ka näol. Juukseid kaitsen kõrvetava päikese eest, kandes kübarat ning niisutades neid spetsiaalse UV-kiirguse eest kaitsva pihustatava palsamiga, Wellal on hea sari Invigo Sun, mis kaitseb meretuule, kloori, soola ja päikesekahjustuste eest.

Üldiselt kasutan suvel vähem meiki, sest kui kena jume näos, piisab kulmude kontuurimisest, ripsmetest, õrnast päikesepuudrist ning huuleläikest. Nahk saab hingata. Ka juukseid pesen harvemini, sest kuna peanahk saab õues viibides rohkem õhku, ei muutu see nii kiiresti rasuseks. Reisil olles kannatas väljanägemine isegi viienda pesupäevani, sügistalvel pesen tavaliselt igal kolmandal päeval, äärmisel juhul neljandal.