Kitsas kiisusilm massidesse?

„Üks on see, mida sotsiaalmeedia peale toodab ja mida suuremad fashionista'd kannavad. Seda võib nimetada lihtsalt trendivälgatuseks, mis ei ole jääv. Igal naisel on oma näokuju ja prille valides tasub just seda silmas pidada,” soovitab stilist ja personaalset šopinguteenust pakkuv Ženja Fokin.

Tõepoolest, kui vaadata selle suve prillikollektsioone firmadelt Miu Miu, Lanvin või Maison Margiela, võib tunduda, et ovaalsed prillid on ajale jalgu jäänud. Tegelikult nii see pole.

Fokin mainib vana tõde, et alati tasub jääda truuks klassikale. „Näiteks võib valida kas aviaatori stiilis prillid või otsustada hoopis kandiliste päikeseprillide kasuks. Need on alati väga ilusad. Suurte moemajade, näiteks Gucci või Valentino kollektsioone vaadates tundub, et päikeseprillidele antakse futuristlikke nüansse juurde. Aga klassikaline raam on klassikaline raam ja see peab ajale vastu. Kitsal kiisusilmal massidesse asja pole.”

Ole sina ise!

„Ei ole vaja sitsida ega samastada end kellegi teisega. Ole sina ise, leia enda stiil ja jää sellele truuks!” soovitab Fokin.

Ta ütleb, et häid leide on Tallinnas mitmes poes. „Näiteks Eagle Visionis on ägedaid leide, mida mujal pole. PRO Optika toob maale erilisi päikeseprille. Ja Tallinn Vintage'i prillides ei pea keegi pettuma.”

Kvaliteetsed prillid võivad aidata ka migreenihoogude vastu. Fokin teab oma klientide pealt, et päikeseprillid pole lihtsalt aksessuaarid. „Kevadel on väga hele valgus ja naised saavad sellest migreenihoo või valutavad silmad. Kui silmi kaitsevad kvaliteetsed päikeseprillid, pole heledast valgusest naljalt peavaluohtu.”

Fokin mainib, et üks korralik päikeseprillide paar maksab 200–300 eurot ja kui neid kenasti karbis hoida, peavad need vastu kaks-kolm aastat. „Kui prillid nii kaua vastu peavad, on see kasulik väljaminek ja kurjusekorts ei tule ka nii kiiresti. Igati praktiline!”

Jackie O stiil

Üks tuntumaid päikeseprillikandjaid ajaloos on kindlasti Jacqueline Kennedy Onassis, kes hilisemas eluetapis eelistas kanda suuri ja ovaalseid prille. Kodus oli tal esikus suur valik prille, mida toast väljudes ette panna. Kui Jackie kirjastuses töötas, tõmbas kord üks kolleeg tema sahtli lahti ja leidis eest kümneid paare ühesuguseid ovaalseid prille. Jackie oli päikeseprillidele nii truu, et neid pidi alati mitu paari kaasas olema. Prantsuse prillilooja Francois Pinton disainis Jackie Kennedyle kaks paari ovaalseid prille, mis said nimeks Spa 2 ja Jackie 1. Just Jackie on ehe näide naisest, kes hoolimata trendidest jäi truuks enda stiilile.

Need, kes aga eelistavad trende jälgida, peavad oma rahakotti piiluma ja kulud kokku lööma. Praegused trendid lubavad kõike, ümmargustest kitsaste prillideni! Ehk ongi nii lihtsam, kui moes on justkui kõik?