„Suurim erinevus Ameerika ja Itaalia ilumaailma vahel on see, et Ameerika naised valivad tooteid, mis annavad hea välimuse, aga itaallannad valivad selliseid tooteid, mis annavad hea enesetunde,“ ütles Mitzi.

Oliiviõli on ilu allikas.

Oliiviõli pole Itaalias mitte ainult kulinaaria, vaid ka iluprotseduuride keskmes. Näiteks Sophia Loren määrib seda kogu ihule. Mitzi ema õpetas teda kandma õli kuuma vanni järel juukseotstele, et kiharatele läiget lisada.

Prioriteediks olgu stressist vabanemine.

Mitzi nimetab stressi ilu suurimaks vaenlaseks, sest see muudab igaühe väljanägemise vanemaks ja väsinumaks. Itaalia kultuur aga hindab lõõgastumist. Mitzi lemmikmoodus lõõgastumiseks on juua igal õhtul klaasike veini.

Pehme nahk on ülim voorus.

Itaalia naiste iluprotseduurid seavad esmatähtsaks naha niisutamise. Mitzi sõnul tähendab see keskmisest rammusamate näoniisutajate kasutamist. Lisaks masseerivad nad iga päev kogu keha kehavõidega, mis lisaks niisutamisele mõjub lõõgastavalt.

Ära karda päikest, vaid naudi seda.

Itaallannad päikese eest peitu ei poe. „Kortsud tulevad nagunii, nii et parem juba päikest nautida,“ ütles Mitzi. „Aga tõelist päikest. Ei mingeid solaariume.“ Loomulikult käib päikesevannide juurde suur kogus päikesekaitset.

Ära järgi trende.

„Rõhk on ajatusel, mitte trendidel,“ selgitas Claudia. Uute moodsate toodete asemel investeeritakse vanadesse headesse asjadesse. „Päikesekreem ja niisutav kreem on alati olulised, nagu ka oma kindel parfüüm ja huulepulk.“

Kasuta värve strateegiliselt.

Itaalia naised armastavad värve, olgu selleks punane küünelakk või erkroosa huulepulk. Aga kõige tähtsam on pidada piiri. „Meie hindame vähest meiki — palju vähesemat,“ kinnitas Mitzi. Ühest erksast värvist piisab, ülejäänud jumestus olgu õrn, et nahk saaks hingata.

Ei mingeid dieete.

Itaalias suhtutakse toitu muretult ja süüakse-juuakse kõike, mida hing ihaldab: saia, pastat, gelato't, veini. Nipp on selles, et toidud on lihtsad, ilma rammusate kastmeteta, ja portsjonid pisikesed. Selline suhtumine mõjub hästi nii füüsilisele kui vaimsele tervisele.

Kohvipuru muudab naha pringiks.

Enne kehavõide kasutamist teevad itaallannad köögis leiduvast parima kehakoorija. „Kookosõliga segatud kohvipurust saab koorija, mis mõjub eriti hästi reitele ja tuharatele,“ avaldas Mitzi. Kohv pinguldab nahka ja eemaldab surnud naharakud, samal ajal kui kookosõli niisutab. Paljud Itaalia naised kinnitavad, et nii saab ka tselluliidist ja venitusarmidest vabaneda.

Šokolaad teeb ilusaks

Eriti hea nipp: söö tumedat šokolaadi. „Endorfiinid,“ tuletas Mitzi meelde ja lisas: „Õnnelik nägu näeb parem välja.“

Itaalia näitlejanna Maria Juan Garcias.

Vaata ka videot sellest, kuidas itaallannade viimase saja aasta ilu- ja moetrendid muutunud on!

Osale Anne & Stiili eksklusiivsel moereisil Itaaliasse. Vaata lisa: Anne & Stiili reis

Jaga
Kommentaarid