“Heteroseksuaalne drag queen ei ole paljude jaoks lihtsalt mõeldav! Aga nüüd ei jää neil midagi muud üle kui selle võimalikkusega leppida,” naerab mees LGBT-maastiku kohatist konservatiivsust.

Tema teekond burleski­maailma algas 15 aastat tagasi. Toona oli mees graafilise disaini firma omanik, kes tegi muu hulgas koostööd kahe vanema mehega, kes esinesid travestia-show’dega. “Täna­päevases mõistes olid nad drag queen’id. Nende kostüümid ja kogu see bling võlus mind.”

Peagi tutvus ta ühe Hamburgi mehega, kes ei esinenud küll laval, kuid riietus aeg-ajalt välja minnes naiseks ja rääkis Wolfile oma koge­mustest. See jäi kummitama. “Kui sain kutse ühele suurele peole, mille stiiliks oli fetiš, siis rääkisin oma naisele, et tahak­sin sinna minna naiseks riietununa. Ta ütles mulle, et ma olen lollakas, aga aitab mind siiski,” naerab Wolf. “Tundsin veres nii palju adrenaliini! Sain aru, et saan kellegi teisena kodunt välja minnes sama laksu, mis muidu surfates. See oli väga lõbus õhtu, nii et otsustasin veel proovida.”

Järgmistel kordadel asus perfektsionist Wolf juba konkreetset karakterit looma. “See ei olnud minu rockabilly-tausta tõttu keeruline. Kogu vintage-kraam oli mulle varemgi väga meeldinud, nüüd asusin seda uurima lihtsalt naisversioonis.” Lisaks polnud tal enam vaja muretseda taanduva juuksepiiri pärast – selle asemel sai hoopis sobivaid parukaid valida. Sündis Sheila Wolf.

Mitte odav, vaid elegantne

Päris lihtsalt algus siiski ei läinud. Kui praegu on Sheila Wolf tuntud kostüümide poolest, mille hulka kuuluvad näiteks kaunid pliiatsseelikud ja säravad liibuvad kombine­soonid, siis alguses oli tema stiil… noh, ütleme otse: üsna litsakas. “Paljud hetero­seksuaalsed mehed, kes mõne fetišiürituse jaoks end naiseks riietavad, kannavad ekstreem­selt lühikesi seelikuid ja võimendavad kõike üle. Sellised valikud on nende jaoks naiselikkuse märgid. Nõnda oli see algul ka minu jaoks,” tunnistab Wolf. Siin­kohal aga astus mängu tema naine. “Ta ütles, et sa ei tohi nii õue minna, sa näed kohutav välja! Ja mina mõtlesin, et ma ei taha olla nagu hoor. Tahan, et mu karakter oleks stiilne.”

Burleskimaailma astus Wolf tänu sõbrannale, burleskistaar Sandy Beachile, kes oli veendunud, et tal oleks laval suur tulevik. “Algul punnisin vastu, ütlesin, et tänav on minu lava ja sellest piisab. Aga ta käis mulle nii peale, ütles, et teeb mulle koreograafia, aitab muusika valida ja minu üles­andeks on selle kavaga vaid drag queen’ide võistlusele minna.” Edasine on ajalugu. Kava nimi oli “Tweety” ja see põhines tuntud koomiksi­tegelastel – kassil, kes jälitab linnukest, kuid ei saa teda eales kätte. Spoiler alert: Sheila tegelaskuju SAAB linnu kätte ja pistab ka nahka. Etteastega pälvis Sheila võistlusel teise koha ja ühtlasi ka küllaga inspiratsiooni, et jätkata.