Kallimad matid on keskkonnasõbralikumad
Kuna peaagu kõik soodsamad matid on valmistatud PVCst, on neid raske taastöödelda. Kui soovid joogaga tegeleda aastakümneid, tähendab see tõenäoliselt tuhandeid ära visatud matte ja lõppkokkuvõttes märkimisväärset investeeringut, kui sa ei vali koheselt kõrge kvaliteediga toodet.

Paljud eksperdid ütlevad ka, et PVC puhul on tegemist kõrgelt toksilise plastikuga. Need, kes ei soovi, et nende matt keskkonda kahjustaks, peaksid teadma, et kallimate joogamattide tootjad pakuvad tihti ka taaskasutusprogramme või konkreetselt keskkonnasõbralikke valikuid.

Need on "mittekleepuvad", et sa ei libiseks
PVC pole mitte ainult keskkonnale kahjulik, vaid ka libe. Just seetõttu on üks peamiseid põhjuseid, miks kallitesse mattidesse investeeritakse just nende mittekleepuv materjal.

New Jersey joogainstruktor Angela Leavens-Smith sõnab, et jumaldab Hugger Mugger brändi matte. Ta kasutab seda nii personaalselt joogat harrastades kui ka kõikides oma tundides. "Ma olen tõenäoliselt kõik brändid läbi proovinud – nii kallimad kui odavamad – ning tulen alati just selle juurde tagasi." Hugger Mugger pakub ka eriliste omadustega matte. Näiteks on üks nende tootest ühelt poolt tugevama haardega, loodud pakkumaks täiuslikku stabiilsust ning teine poole pehmemast materjalist, mis on ideaalne kuuma jooga harrastamiseks.

Kallim on vastupidavam
Kallima hinnaga matid on loodud selleks, et neid saaks kasutada palju nii kodus, joogastuudios kui ka õues. Näitena võib tuua Manduka matid, mida enamik joogainstruktoreid on vähemalt korra elus proovinud. Nende matid on ka antimikroobsed, mis muudavad need ideaalseks kuuma jooga harrastamiseks (kuigi kuuma jooga puhul soovitatakse lisaks kasutada ka rätikut). Manduka pakub lisaks mitmetele teistele brändidele ka eluaegset garantiid.

Need peavad kuumuses vastu
Brändi B Yoga poolt loodud B Mat (mis jääb hinnaklassi 60-100 dollarit) on joogamaailma uustulnuk, kuid sellel tekkis kiirelt ustav fännibaas just seetõttu, et matt ei libise, on toetav ja antimikroobne ega vaja kuuma jooga harrastamiseks lisarätikut.

Kõrge kvaliteediga joogamattide varjuküljed
Sarnaselt paljudele teistele asjadele elus ei ole ka kallid joogamatid täiuslikud. Esiteks nõuavad need muidugi suuremat rahalist väljaminekut. Samuti võivad mõned neist olla pigem õhukesed. Brändi Jade matid ei ole näiteks lisapehmendusega, mis tähendab, et need ei paku liigeseprobleemide puhul toestust. Kuigi Jade matid ei muutu libedaks, peab kuuma jooga tundides need siiski rätikuga katma.

Seega oleme leidnud, et lõputus joogamattide maailmas puudub üks ja kindel võitja, mis oleks parem kui kõik teised. Samas tuleb siiski välja, et kallimasse matti investeering on siiski kasulikum kui odava soetamine.

Kui asi puudutab just sulle õige mati leidmist, soovitab Fraley esmajoones võtta arvesse, missugust joogatüüpi sa harrastad. "Joogamattide puhul ei ole olemas "üks matt sobib kõigile" varianti ning meie kõikide prioriteedid on erinevad."

Allikas: Huff Post