Jillian Michaelsi sõnul on "patupäevade" ja "korraliku toitumise päevade" mõtteviis kiireim tee lisakilode kogumiseks, ja seda eriti pühade hooajal. Patupäevadega kaotavad paljud inimesed kontrolli oma toitumise üle ja ühes sellega ka lootuse.

Samas, kui jätad end pühade ajal kõigest heast ilma, soovid suure tõenäosusega pärast pühasid igasse kiirtoidurestorani sisse põigata. Selleks, et säilitada tasakaal, soovitab treener enda jaoks paika panna mõned kindlad päevad, näiteks jõuluõhtu, vana-aasta õhtu ja kontori jõulupidu, kus annad endale loa pisut rohkem süüa. Ühtlasi lepi endaga ka kokku, millisel päeval rohkem trenni teed.

2. Proovi 80/20 lähenemist

Personaaltreener järgib enda sõnul 80/20 põhimõtet, mis tähendab, et 80% söödavast toidust on tervislik ja toitainerikas. Michaelsi enda puhul näiteks lõhe ja marjad. Ülejäänud 20% võib-olla toit, mis pole nii tervislik, pühade ajal näiteks näksid ja alkohol.

Personaaltreeneri sõnul võib endale iga päev natukene midagi head lubada, sest ekstreemsused ei tööta. Küll aga tuleb osata piiri pidada.

3. Jälgi toitumist nädala, mitte päeva lõikes

Lihtsaim viis end pühade ajal ülesöömise pärast süüdi tunda, on endaga pahandada söödud saiakeste või kommikarbi tõttu. Selle asemel mõtle läbi, milline on su toitumine olnud nädala lõikes, nii saad järgmistel päevadel paremaid valikuid teha.

4. Proovi HIIT-trenni

HIIT on väga kõrge intensiivsusega treening, mis aitab lühema aja jooksul rohkem kaloreid põletada. Treening on hea ka sellepärast, et ei vaja spetsiifilist varustust. Hangi endale kerged raskused, pane Youtube käima ja tee iga päev kasvõi 15-minutit trenni.

5. Ära liialda alkoholiga

Michaelsi sõnul lubab ta endale 80/20 reegli järgi iga päev klaasi veini, aga oluline on mitte liiale minna. Võta pokaal või kaks - selline kogus mahub su päevasesse kaloraaži, selle asemel, et juura ära terve pudel.

Nädala lõikes ei luba personaaltreener endale üle nelja alkohoolse joogi. "Ma valin veini, viina mullivee ja laimiga, tekiila või viski. Ma ei joo kunagi mahladega valmistatud kokteile, sest neis on palju suhkrut ja lisakaloreid," tuletab ta meelde.

6. Lisa oma trennile juurde 5-10 minutit

Kuna detsember on niikuinii kiire kuu ja trenni jaoks on tavapärasest keerulisem aega leida, soovitab Michaels lisada igale trennile juurde 5-10 minutit. Nii kulutad rohkem kaloreid ja võid pisut suurema südamerahuga jõululauda istuda.

7. Joo palju vett

Puhitustunne ja veepuudus tuleb tavaliselt alkoholi, soola, valge jahu ning suhkru söömise tõttu. Selleks, et kehas ei tekiks veepuudust, hoia ka jõululauas veeklaas enda lähedal. Mida rohkem sa vett jood, seda vähem hoiab keha vett kinni.

Allikas: Harper's Bazaar