Personaaltreeneri sõnul aitab parema vormi saavutamisele kaasa kannikate, nelikute ja põlvekõõluste pingutamine. Nii mõjub iga tehtud kükk intensiivsemalt ja trenn on kokkuvõttes efektiivsem.

2. Teed kükke pärast kardiovaskulaarset treeningut

Kui soovid tugevamaid tuharalihaseid, siis pole enne kükkide tegemist hea näiteks joosta või teha muid südame-veresoonkonnale hästi mõjuvaid harjutusi. Põhjus on selles, et peale taoliseid harjutusi on jalalihased väsinud ja kükkide tegemine ei mõju enam nii efektiivselt. Treening pole enam nii tõhus, kui jalalihased on väsinud ja sa ei suuda kükkide tegemisse maksimaalselt pühenduda.

3. Sa ei kükita piisavalt madalale

Kui soovid kükkide tegemisest võimalikult palju kasu saada, siis kükita nii madalale kui vähegi võimalik ja tõuse uuesti jalule. Mida madalamale kükitad, seda efektiivsemalt mõjub harjutus ja seda kiiremini näed soovitud tulemusi.

4. Sa ei puhka

Lihased peavad arenemiseks taastuma. Kui sa ei anna oma lihastele aga mitte ühtegi puhkepäeva, siis ei saa need piisavalt taastuda ja seeläbi areneda. Niisiis tee lisaks trennipäevadele ka mõned puhkepäevad.

5. Sa ei lisa raskuseid

Kui teed lihtsalt kükke, siis mõnda aega mõjuvad need tuharalihastele hästi. Mõne kuu möödudes pidurdub lihaste areng. Põhjus on lihtne: harjutus on muutunud liialt kergeks. Muuda kükkide tegemine rasemaks ja võta mängu erinevad raskused. Kõik on õige, kui viimased kaks kükki tunduvad väga rasked, kui mitte lausa võimatud.

6. Asend on vale

Kui teed kükke, siis ära hoia jalgu liialt koos. Jalad võiksid olla õlgade laiuse võrra harkis. Hoia selge sirge ja õlad taga. Kükkide tegemine võiks tunduda sama loomulik nagu toolile istumine.

Allikas: Cosmopolitan