2. Suhkur. Liigse suhkru kahjulikust mõjust oleme kirjutanud palju ja korduvalt. Keegi ei käsi sul maiustustest alatiseks loobuda (see ei oleks kuigi realistlik) – kõige olulisem on piirata igapäevaselt tarbitavat suhkrukogust. Loobu magusatest jogurtitest, kastmetest, mahladest ja kohvijookidest. Nii püsib ka sinu figuur ilusana ja mõni kook aeg-ajalt ei tee sellele midagi halba.

3. Alkohol. Kuigi klaasikesel punasel veinil on olulisi tervise-eeliseid, ei piirduta tavaliselt siiski klaasikesega. Pea meeles, et alkoholist saadud tühjad kalorid ladestuvad just sinu kõhul.

4. Pakendatud toidud. Siia alla kuuluvad nii kartulikrõpsud kui kõikvõimalikud poolfabrikaadid ja tõenäoliselt tead, et neis leidub ohtralt suhkrut ja soola (mis juba iseenesest on su tervisele kahjulikud). Tihti on neile lisatud aga ka transrasvu, mis hoolitsevad toodete pika säilivusaja eest. Need ladestuvad aga organismis just kõhurasvana.

5. “Tühjad” süsivesikud. Tervislik toitumine ei tähenda, et peaksid pidevalt vähe süsivesikuid tarbima. Oluline on valida aga õiged süsivesikud. Väldi valget saia ja makarone, vali nende asemel täisteratooted. Kui viimastest saad kasulikke vitamiine ja mineraalaineid, siis esimestest ei saa sa peale kalorite suurt midagi. Ah jaa, need ladestuvad samuti suure tõenäosusega just sinu kõhul.

6. Juust. Juust on võrratu – nii snäki kui toiduainena. Paraku sisaldab see küllastunud rasvhappeid, mis liigsel tarbimisel võivad just kõhurasvana ladestuda. Juustust ei ole vaja aga loobuda – piira koguseid! Soolase snäkina saad süüa aga teisi tervislikke rasvu sisaldavaid toiduaineid nagu pähklid ja lõhe.

7. Piim ja piimatooted. See ei puuduta vaid laktoositalumatusega inimesi – piimatoodete tarbimine ja laktoosi seedimine võib tekitada probleeme (puhitusi ja teisi seedeprobleeme) igaühel. Rasvased piimatooted võivad suuremal tarbimisel ka kõhurasva tekitada.

Allikas: Delish