Me kõik teame, et magamistoa temperatuur peaks olema madalam kui teistes ruumides, sest vajame hästi magamiseks meeldivat, jahedat keskkonda. Jätame selleks tavaliselt akna lahti, hangime õhku läbilaskva teki ja – võtame seljast kõik rõivad. Asi pole vaid mugavuses, vaid selles, kuidas töötab meie aju. Uuringud on näidanud, et ka väike temperatuuri tõus võib oluliselt suurendada unetsükleid reguleerivate ajupiirkondade aktiivsust, mis muudab une rahutumaks. Palju võib muuta juba 0,4°C suurune temperatuurivahe, seega võib piisata õhukese T-särgi seljastvõtmisest. Teise uurimuse kohaselt ei mõjuta kehatemperatuur ainult une kvaliteeti, vaid ka uinumist. Kui sinu keha sisetemperatuur on madalam, peaksid palju kiiremini ja kergemini uinuma.

Sinu intiimsed kehaosad on tervemad

Alasti magamine on väga kasulik sinu tervisele üldiselt ja eriti sinu intiimsetele kehaosadele – nii meeste kui naiste puhul. Naiste puhul on alasti magamine suurepärane võimalus intiimsete kehaosade tuulutamiseks ja pärmseene tekitatud haiguste vältimiseks. Pärmseenele ja paljudele teistele bakteritele ja ebameeldivatele elukatele meeldivad soojad ja niisked keskkonnad, seega loob soojade riietega magamine neile kasvamiseks ja arenguks ideaalse kodu. Alasti magamine aitab aga ära hoida mitmeid ebameeldivaid nakkushaigusi. Värske õhk on kasulik ka meeste intiimsetele kehaosadele. Jahe keskkond aitab suurendada spermatosoidide arvu, mis on väga tähtis meestele, kes soovivad saada lapsi.

Ja lastest rääkides…

Rõivasteta magamine aitab kaasa ka laste saamisele. Või lihtsalt voodis lõbutsemisele, kui seda eelistate. Kui olete juba alasti, saate ühe etapi lihtsalt vahele jätta, seega jõuate armatsemiseni kergemini ja kiiremini. Kas oled mõnikord seksiks liiga väsinud? Kui olete juba alasti, olete ju peaaegu alustanud.

Pole riideid, pole stressi

Kõik pole päris nii lihtne, ent uuringud on näidanud, et kui magate alasti koos kellegagi, kellest hoolite, suureneb oksütotsiini, nn õnnehormooni eritus. See võib parandada sinu meeleolu ja aidata tugevdada immuunsüsteemi. Samal ajal vabaneb teise inimese nahaga kokkupuutel ka kortisool, immuunsüsteemi tugevdav, vererõhku alandav ja pulssi aeglustav hormoon. Need kasulikud tegurid võivad aidata vähendada stressi ja parandada sinu üldist elukvaliteeti.

Kui hea magaja sina oled? Magamistoatoodete bränd Dormeo palkab 15. märtsiks, rahvusvaheliseks unepäevaks enda poodidesse Tallinnas, Tartus ja Rakveres professionaalse magaja.


Rohkem infot SIIN.