Tempokalt lähenev kevad paneb üha enam vaatama üle oma menüüvalikuid ning hindama talvel ehk unarusse jäänud füüsilist aktiivsust. Mida tuleks muuta, et saada paremasse vormi, nautida mõnusamat enesetunnet ja tugevamat tervist? Kuidas seda kõike võimalikult mugavalt saavutada?

Tihtipeale alustatakse totaalset muutumist “Suveks vormi” just intensiivsetest treeningutest. See on justkui lõputöö, mis on jäänud viimasele minutile. Kahjuks võid meeletu, kuid valesti ajastatud pingutusega saada vahel vaid keskpärase tulemuse.

Minu kui treeneri silmis on arukas alustada toitumisest, sest vastupidi 2–4 treeningutunnile nädalas saadab see tegevus sind päevast päeva, nii argiõhtutel kui ka nädalavahetustel, olles seega ka suurema mõjuga.

Konks? Toitumise jälgimine nõuab tähelepanu, täpsust ja distsipliini ning tihtipeale on just pidev kaalumine, kalorite lugemine ja kellaaegadest kinnipidamine see, mis paneb projekti katkestama. Tüütu kaalumise ja täpse toiduainete sisalduse märkimisega käivad paratamatult kaasas ka mõõtevead. Lisaks kõik need nõud, potid-pannid-kaalud, mis vajavad kaasamist, haldamist, pesemist ja hoiustamist.

Mul on parem plaan: miks mitte mõõta söödavaid koguseid nn peopesameetodil, mis arvestab just sinu keha suurust ning jätab kõrvale anumad, mõõtühikud ja kalorite lugemise?

Inimese käe ja peopesa suurus on üpris võrdelises seoses tema keha omaga. Kui suudad määratleda just sulle vajalike makrotoitainete (valgud, lipiidid, süsivesikud) ning samuti juurviljade koguse, kasutades selleks vaid oma käelaba ja sõrmi, saad hakkama mõõdunõude ja kaaluta.