Ma võin mööda seina üles ronida. Aga armumist on parem nautida aeglaselt, nagu küpsetada liha nõrgal tulel või süüa kreembrüleed pisikese lusikaga. Muidugi oskavad seda vaid vähesed.

Mis vahe on armumisel ja armastusel?

Armumine tekib tavaliselt ootamatult. Ükski lotovõit ei kaalu üles väga head armu­mist! Kuid mõnd ust on parem mitte avada. Kui sa tegutsed jahi­instinktist; kui oled kolmas, kes ei suuda teisele pakkuda paremat, tuleks taanduda. Rikkuda kellegi juba toimiv suhe on suur kuritegu.

Armastusest saad aru aasta­tega. Võib-olla sellepärast eesti mees ütlebki “ma armastan sind” üks kord elus, et ta loomuldasa ootab ja vaatab ja püüab aru saada, kas siis on armastus või ei ole. Mõni muidugi sureb enne ära, kui sõnadeni jõuab. Ega ka eesti naine ole suuremat sorti armas­tuse avaldaja, nii et ei tasu aasida.

Milline on kütkestav naine?

Tark ja vaimukas. Saladuslik. Mingi kummalise stiili­tunnetusega. Eks niisugused kipuvad olema mitte kõige kergema iseloomuga, aga nendega peab olema võimalik mingitel hetkedel teha rahu. Pidevas sõjas elada on väga keeruline.

Kuidas käitud, kui tüli on majas?

Olen Eesti vanasõnade suhtes skeptiline, aga tõesti, hommik on õhtust targem. Järjest rohkem suudan rahu säilitada.

Mismoodi saad artistina hakkama austajannadega?

Väga meeldiv, kui inimesed ütlevad hästi mu loomingu kohta. Aga kui suhtlus muutub isik­likuks, tunnen, nagu oleks keegi tunginud mu korterisse ja maganud minu voodis. Oma kontsertidel kutsun saalist mehi lavale laulma, et naistele näidata: neil on popstaar kodus olemas.

Mida hindad oma elu­kaaslase juures kõige rohkem?

Tema hoolivust ja südam­likkust mitte ainult inimeste, vaid ka loomade vastu. Tema stiili ja oma­pära. Oskust hakkama saada ja olla olemas, kui lubatud. Ajaga lisandub järjest enam hinnalisi kihte, mida tähele paned, ning tarbetu pudeneb. Kõlab lihtsalt, aga hindan, et ta on tema.

Kuidas hoida suhet?

Armastus on nagu töö. Hea, kui see töö on meeldiv. Kui on ebameeldiv, polegi mõtet sellega tegeleda. Armastus on see, et kui sa kunagi langed, püüab keegi sind kinni. Mina lahku kasvamise juttu ei usu. Pigem puudub tahe teist inimest mõista, temaga kohan­duda. Pikaajalises suhtes ju korduvad situatsioonid, millega õpid toime tulema. Ma ei ela oma elukaaslasega koos. Teisalt, sa võid elada kellegagi ühe katuse all ning ometi temaga mitte elu jagada.

Kuidas võita armu­kadedust?

Armukadedus on ju meeletu energia raiskamine! Parem mine jooksma, tulevad head emotsioonid, liikumine vabastab õnnetunde. Sama­moodi nagu lauludega, kui nad kord valmis saavad, on inimestega. Sa ei saa seista kogu aeg nende kõrval. Pead andma vabaks, sest nii on armastus elutervem. Umbes 15 aastat tagasi oli see vabaks laskmine mulle keeruline. Ükski inimene ei ole teise oma; orjas­tamine on igas mõttes halb.