Igapäevane ja šikk. Eve Hansoni laiad püksid, mis paljastavad pahkluid, on mugavad kanda peaaegu igal pool.

Minimalism ei ole kunagi päris kadunud, küll on see mingil ajal rohkem moepildis. Inspiratsiooni on selleks andnud nii legendaarne moelooja Coco Chanel kui ka Calvin Kleini 1990-ndate hallide toonide kasutus. Tänapäeval on see saanud pisut trendituulte mõjutusi, jäädes siiski oma tagasihoidliku loomuse juurde.

Puhas ja monokroomne disain paistis silma ka moeloojate tänavuste kevad- ja suvekollektsioonide seas. Võib olla kindel, et modernsed ja puhtad lõiked on kindlasti garderoobi lemmikesemed pikemaks ajaks, mitte nagu mõni ajutine ja pöörane moehitt, mis piltidel efektne välja näeb, aga mille haip kiirelt möödub.

Pole küll kõige värskemast kollektsioonist, aga kantav hooajast hooaega. Victoria Beckhami loodud suur ja lai pükskostüüm on šikk nii valge T-särgi kui ka läbikumava pluusiga.

Eestis paistavad puhta stiilijoone poolest silma näiteks portaali Portail looja Aljona Eesmaa ning sisulooja Getri Mitt – mõlemad käivad moetrendidega kaasas, ilma et see mõjuks ülepingutatult või -pakutult, jäädes läbi aja truuks enda käekirjale ja eelistustele. Moeloojatest tasub teravamalt silma peal hoida auhinnatud Eve Hansonil ning Iris Janvieri ja Pohjanheimo moemajal.

Välismaistest moeloojatest tasub vaadata tõusvate tähtede Nanushka ja Rejina Pyo poole, aga ka Victoria Beckhami loomingust leiab nii mõndagi silma ja meelt rahustavat.

Põnev alläär. Eve Hansoni kleidil võib lasta vabalt langeda või vööga pihta rõhutada. Pilke püüab hoopis kleidi alläär.
Toonidest eelistavad minimalismi austajad musta, valget, halli, pruuni ja beeži, olles sellesse riietatud pealaest jalatallani. Aksessuaarid näevad välja lihtsad, mõne põneva kiiksuga, aga siiski puhta joonega. Kehtib ütlus, et vähem on rohkem.