Eesti kunstiakadeemiast välja kasvanud disainer hakkas silma juba ERKI Moe­show’ lavalaudadelt ning on koju viinud koguni Hõbenõela auhinna. Neiut on koolitanud Eesti moemaastiku paremik Embassy of Fashioni moemajast eesotsas Aldo Järvsooga.

Noored ja julged kutid, miks mitte sellises Katrin Aasmaa komplektis koolilõpuaktusele minna?

Moeetendustel julgeid ja värviküllaseid meesterõivaid esitlev Aasmaa kogus ohtralt populaarsust „davai” kirjaga pusade ja nokatsitega. Seega pole tema looming jäänud üksnes laval imetlemiseks, vaid on jõudnud massideni.

Meeste- ja naistemoe piiride hägustumine ilmneb Katrin Aasmaa loomingus, kui lavale astub tviidpükstes meesterahvas, kes kannab samas toonis kaabut.

Liisi Tui

Tema loodud marki Virtuoza iseloomustavad peenelt timmitud värvid, unikaalsed mustrid ja elegantsed vormid, mille allikad on Eesti kunstis, looduses ja ajaloolises rõivastuses.

Valge ja roheline paaris: Virtuoza by Liisi Tui roheline siidseelik ja valge nabapluus mõjuvad naiselikult ja pisut temperamentselt.

Moenädalal debüteerinud looja teenis moeekspertidelt suure heakskiidu, näidates kollektsiooni, mille puudrised toonid ja ülimalt naiselikud lõiked laulavad ülistust naiste ilule ja kurvikusele. Tui mõtleb loodussäästlikkusele, kasutades oma kollektsioonides kvaliteetseid kangaid, mis on luksus­markide tootmisest üle jäänud.

Originaalne trükimuster Virtuoza by Liisi Tui loomingus ei ole jäänud üksinda mängima, vaid on saanud edeva täienduse varrukate kujul.

Cärol Ott

Moenädala laval esimest korda üles astunud noor moekunstnik on saanud tuule alla ERKI Moeshow’lt. Disaineri julge vormikasutus, värvide kokku sobitamine ning eri kangaste miksimine võib paljudele esialgu võõras tunduda, aga kodumaisel turvalisel moemaastikul on see igati hoogne ja värskendav lüke.

Cärol Oti oversized mantel juba märkamatuks ei jää – selle kannavad välja vähesed julged.

Uskuge või mitte, aga tema rõivaid saab kenasti kanda – sobita uhke mantel kokku mustade või beežide tagasihoidlike pükstega või seelik sama tooni minimalistliku T-särgiga ning paistad ka argipäeval halli massi seast silma.

Cärol Oti nabapluus ning oranž seelik mõjuvad efektselt ka eraldi kandes, lisades lihtsale igapäeva­rõivale elu ja iseloomu.

Anu Ling

Alexanderlingi rõivamargi looja disainer Anu Ling osales Tallinn Fashion Weekil teist korda. Pärast Cambridge’i kunstikoolis moekunstiala lõpetamist ja selles valdkonnas tegutsemist otsustas Ling 2016. aastal luua margi, mis sai nime tema vanaisa Alexander Lingi järgi.

Värske lilla! Sel kevadel võib julgesti enda garderoobi lisada sellise Alexanderlingi komplekti, mida saab kohandada pea iga stiiliga.

Alexanderling annab välja kaks kollektsiooni aastas – kevadeks lendlevad romantilised kleidid ning sügiseks mantlid ja keha embavad naiselikud rõivad.

Alexanderlingi beeži ja roosa kooslus mõjub lendleval kangal õhuliselt, kutsudes suvetuulte laines hõljuma.


Svetlana Puzorjova

Moelooja osales Tallinna moenädalal teist korda, esitledes oma rõivaid BRAND NO.8 alt. Tegemist on naisterõivaste brändiga, mis pakub nii klassikat, kui põnevaid värve ja trendisuunde.

Tallinn Fashion Week, BRAND NO.8

Moeloja jaoks on tähtis rõhutada naise loomulikku ilu ning luua rõivaid, mida on kerge omavahel kombineerida.

Tallinn Fashion Week, BRAND NO.8