Kas teadsid, et äädika pihustamine t-särgi kaenlaalustesse aitab ennetada kollaseid plekke? Küll aga kaasneb sellise tegevusega ebameeldiv äädikalõhn. Proovi hoopis lisada pool tassitäit valget äädikat oma tavalise pesuvahendi hulka. Saavutad sama tulemuse, aga ilma spetsiifilise äädikalõhnata.

Sama kehtib ka naturaalse deodorandi kohta

Üks peamistest põhjustest, miks valgetel riietel tekivad kaenla alla kollased plekid, on deodorandi koostises oleva alumiiniumi ja sinu higi koostises olevate valkude koosmõju. Kui vahetad deodorandi alumiiniumivaba variandi vastu, muutub see protsess aeglasemaks.

Sidrunimahl aitab plekke ennetada ja nende vastu võidelda

Värskelt pressitud sidrunimahla pihustamine t-särgi kaenlaalustesse aitab ennetada plekkide teket. Ühtlasi värskendab sidrunimahlas leotamine ka särgi valget värvi. Sega 125 milliliitrit värsket sidrunimahla kaheksa liitri kuuma veega ja lase oma t-särgil umbes tunnikene enne pesumasinasse panekut lahuses liguneda. Seejärel pese särgid masinas nagu tavaliselt. Tulemuseks on värskema välimusega särgid.

Pese alati valgeid asju eraldi

Isegi, kui teised riided on peaaegu valgest kangast, tasub valgeid esemeid siiski eraldi pesta. Kui pesed pidevalt oma valgeid t-särke koos hallidega, ära ole üllatunud, kui särgid pärast pesu tuhmid paistavad.

Lase riietel õhu käes kuivada

On lihtne visata riided kuivatisse ja need sealt pärast välja võtta. Tegelikult rikub kuivati kuum temperatuur kangakiude märgatavalt ja kahjustatud kangalt on raskem plekke eemaldada. Kui sul on võimalus pesu õues kuivatada, peaksid seda kasutama, sest päike mõjub valgetele riietele kui looduslik valgendaja.

Allikas: PureWow