Kui eelmisel aastal tegi ilma Gucci vöökott, siis sel aastal on kuulsust kogunud sama brändi suur pööratud nahast kott, millel küljes kaks sanga ning peal Gucci signatuurtriip. Sellega on jalutanud ringi tuntud moeikoon ja modell Alexa Chung.

Gucci suur kandekott „RE(BELLE)”. 2348.-

Õnneks ei ole kuhugi kadunud ka vabadust andvad vöökotid, vaid on saanud veelgi retrolikuma ilme. Teenäitajaks on bränd Boyy ja sügise lähenedes seovad naised kere ümber seemisnahast versiooni. Ebapraktilisema trendisuuna kummardajad on kasutusele võtnud vöökoti, mis on imepisike – kui uusim nutitelefoni mudel sinna ei mahu, siis pangakaart, huulepulk ja võtmed ehk napilt ikka.

Gucci kevad-suvi 2018 kollektsioon jätkab glamuurse nohiku teemaga. Plastmasspärlid ja hiiglasuured prillid on sobitatud lohvaka tolmumantli ja vöökotiga, mis on sel aastal üks brändi populaarsemaid.

Ükskõik, kas räägime mantlitest, kleitidest, peakatetest või aksessuaaridest, ei saa üle ega ümber läbipaistvatest kangastest ja vinüülmaterjalist. Kui Chaneli moemaja tõi lavale justkui vihma eest varjuvad modellid, läks lahti tõeline loominguline mürgel, sest varsti oli kõigil selleks hooajaks midagi taolist pakkuda.

Mida peidab käekott? Pariisi tänavamood tõendab, et popp on näidata oma isiklikke asju kõigile. Koti sisu ei ole enam tabu ning sellega saab edastada maailmale sõnumit.

Sibulavõrk on popp

Üks viimaseid trende on kanda läbipaistvast materjalist suurema koti sees pisemat käekotti, eeskujuks bränd Staud. Krokodillimustriga nahk ja kvaliteetsed detailid lisavad disainile veelgi enam glamuuri. Selline kott sobib kenasti nii tänavamoodi kui ka randa. Ükskõik, mida sa sellises kotis kannad, edastab see teistele sõnumi sinu eelistuste ja eluviisi kohta. Eelmisest aastast alates on tuurid üles võtnud punutud kotid, mida leidub igasuguse värvi, suuruse, kuju ja disainiga. Tegemist on legendaarse disainiga, sest näitleja ja laulja Jane Birkin kandis punutud korvi enne seda, kui 1981. aastal esitleti maailmale kuulsat krokodillinahast Hermès Birkini kotti.

Käsitööna valmistatud Nannacay sinine võrkkott on selline, mida kellelgi teisel ei ole, sest iga kott on unikaalne. Sinisest makrameest valmistatud võrkkott on inspiratsiooni saanud Peruust ning pärast rannapäeva pudeneb liiv sealt kenasti välja. 180.-

Tänavamoes on hakanud laineid lööma pärlitest punutud kotid. See meenutab lapsepõlve ja aega, mil viie aastased tüdrukutirtsud plastist ehteid kandsid, aga nüüd teeb selline lisand nahkkottidele tuule alla. Ükskõik, kas kotike on valmistatud pärlitest, vikerkaarevärvilistest või ühte tooni mummudest, popp on ikka.

Zara mitmevärviline helmestega väike kandekott viib tagasi lapsepõlve ning on juba Instagrami kuulsuste lemmik. 29.99
Sel hooajal on moes üleni logode alla maetud ümara sangaga käekotid. Ka ei ole häbiasi näppu haarata lihtsat kala- või sibulavõrku meenutav kott, mis on saanud uuenduse kirkate värvide või sünge musta tooniga. Muide, Amazonist saab sellise soovi korral kätte vaid kümne euroga.