Ei koosne! Müütiline kümnest või paarikümnest tootest kokku pandud nimekiri on moepiibli esimene paragrahv, millega puutub paratamatult kokku iga oma stiili otsinguid alustav naine. Sadades loengutes ja meistriklassides korratud loetelu on nii püha, et seda järgitakse lisaküsimusi esitamata, kuid kas „üks kõigile” on ikka igaühele parim?

Reaalsus tõestab, et iga naine väärib ainulaadset baasgarderoobi, mis arvestaks tema töö iseloomu ja elustiili ning rõhutaks tema ilu täisvõimsusel. Tähtsal kohal on isiklik maitse – väike must kleit ei pea olema sugugi väike ega ka must, sa ei pea kandma teksaseid, kui tunned ennast paremini seelikus, ning võid julgelt loobuda ihuvärvi kingadest, eelistades neile valgeid tossusid. Pea meeles, et keegi ei tunne su vajadusi paremini kui sina ise. Seega ei saa koostada universaalset nimekirja, mis toimiks ka sinu puhul 100%.

Baasgarderoob ei pea olema neutraalsetes toonides ja ühevärviline.

2. müüt
Baasgarderoob peab olema neutraalsetes toonides


Vale! Mustvalge garderoob on küll praktiline, kuid igavavõitu lahendus. Selleks et kapis olevad riided omavahel suurepäraselt sobiksid, ei pea need olema värvivabad. Kandjat kaunistavad eelkõige toonid, mis on kooskõlas tema välimusega. Need toonid teevad parima komplimendi isikupärasele silma- ja juuksevärvile ning panevad põsed nooruslikult õhetama. Garderoobi värvigamma võib olla vägagi lai, see ei muuda rõivavalikut vähem funktsionaalseks. Vastupidi! Tänu ühisele alatoonile saavad eri värvidest lahutamatud sõbrad, mis rõhutavad su parimaid külgi.

Kas väike must kleit peab olema väike ja must? Ei pea.

3. müüt
Baasrõivad peavad olema ühevärvilised


Ei pea! Riideesemele annab baastoote staatuse hoopis vaikne neutraalsus – lakooniline lõige, vaigistatud värvid ning võimalikult lihtne furnituur. Just need omadused muudavad garderoobi funktsionaalseks ja annavad võimaluse tarbida teadlikumalt (vähem riideid – rohkem võimalusi). Sealjuures ei mängi muster riiete omavahel sobimises mingit rolli, eriti juhul, kui komplekti valitud riided on samast värvigammast. Kui mustrite kombineerimine tundub keeruline, jää kindlaks klassikalistele mustritele: ruuduline mantel täiendab alati laialõikelisi pükse, teksaseid või mistahes pluuse olenemata hooajast, triibuline särk sobib mistahes jaki alla. Loo endale kolmest lemmikvärvist koosnev garderoob ning ühenda toone mustrite ja tekstuuride abiga!

Kui mustrite kombineerimine tundub raske, jää kindlaks klassikale.

4. müüt
Baastooted ei lähe kunagi moest


Lähevad küll! Üks suuremaid eksimusi on arvata, et ühevärvilised ja lihtsad rõivad ei allu aja kulgemisele ning näevad alati moodsad välja. Sama müüt kehtib ka klassikaliste riiete puhul. Piiludes moelukku märkad kohe, kui palju on aastad muutnud klassikalist pintsakut või viigipükse. Koos lõigetega võtavad uue suuna mustrid, värvid ja isegi nööbid.

Investeerides klassikalistesse rõivastesse ei tasu arvata, et võid nüüd poodlemise täielikult unustada – ka kõige laitmatumal kombel kokku pandud garderoob vajab vähemalt iga viie-kuue aasta tagant uuenduskuuri. Kõige värskema mulje jätab garderoob aga juhul, kui vahetad igal hooajal välja vähemalt ühe toote. Kui riideid tundub kapis olevat liiga palju, pea kinni reeglist: ühe asja ostan, ühest loobun.