Sportlik glamuur! Popmuusik Rihanna on spordikomplektile lisanud kõrge kontsaga rihmikud ja tolmumantli. Komplekti teevad pidulikumaks suured ja sillerdavad ehted.

Disainer Karolin Kuusiku sõnul on tänapäeval okei näha välja selline, et teised arvavad: äkki ta tuleb trennist? „Tasub hoida seksikat liibuvat joont. Sobivad retuusid, nabatopp, tossud, nokkmüts või ümber pea seatud rätik,” täpsustab Kuusik. „Tundub, et seekordse spordiriiete tagasituleku eripära on mitmekesisus. Inspiratsiooni saadakse eri spordialadest, näiteks vehklemisest, ujumisest, jalgpallist.” Selle moe suurim pluss on muidugi mugavus. „Tänapäeva sportlik mood ei ole juba ammu enam lihtsalt sportliku välimusega asjad. Tavaelus võib kanda spordimaterjalidest tehtud hingavaid asju või päris spordijalanõusid.”

Naiselikkuse ja sitside-satside poolest tuntud moemaja Mammu Couture teab, et sportlik on popp. Seetõttu tuldi välja mugavate vaba aja rõivaste kollektsiooniga. Sportliku lõike teevad elegantsemaks naiselikud detailid.

Spordisokid + kingad

Kuusik soovitab sel hooajal riidekappi varuda nabapluusi (kui figuur võimaldab), pehme kapuutsiga ja suure lõikega dressipluusi, tossud või ketsid. Moes on kõhukotid, nokkmütsid, sportlikud kotid, kilest tuulepluusid ning spordisokid koos tavaliste jalanõude ja isegi kingadega.

Amanjeda Sport Couture’i sportlikust kollektsioonist leiab kleidi, mis on rikastatud suurejooneliste ja pilkupüüdvate tikanditega. Pane pähe nokkmüts ja tõmba peale šikk trentšmantel ning täiuslik komplekt on koos.

Hooaja võtmesõna on kontrast (kui selle välja kannad) või brändide ja stiilide miksimine. „Kui kannad dressipluusi ja skinny-teksaseid, pane alla kontsad. Kui kannad tosse ja retuuse, pane selga pikema lõikega šikk pintsak,” soovitab Kuusik. Tema sõnul võiksid nokkmütsid kuuluda šikima spordimõjutustega riietuse, mitte üleni sportliku komplekti juurde. „Välimuse muudab sportlikumaks seegi, kui keerad püksisääred üles.”

Modell Bella Hadid kandis moelooja Alexander Wangi 2019. aasta kevadrõivaste šõus komplekti, mis on ühtaegu nii rokimõjutustega kui ka sportlik. Efektsemaks muudavad sportlikud sokid ja pearätt.
„Jumal on naine” („God is a Woman”) ütleb kodumaise tänavamoebrändi Shay uus kollektsioon. See on austusavaldus naistele. Igaühes on kolm omadust, mida Diana Aizatullina joonistatud teoste lendurijakkidega rõhutada sooviti: puhtus, jõud ja seksuaalne energia. Jakk sobib nii soojal suvepäeval kui ka õhtul. (Modell: Sinencia Jasmine Kass, Artwork: Diana Aizatullina, meik: Gerda Miller)