Mariliis Niine kollektsioon viis ajamasinaga 70ndate kokteilipeole, kus kohtusid kohalikud narkoparunid, maanteepikkuste jalgadega supermodellid, Hollywoodi staarid ja California lilleline noorus. Palju lopsakaid vorme ja nostalgilisi mustreid, mis kogu oma eklektikas lõid igati catwalk’i väärilise tulemuse. Soovilooks palun KC & The Sunshine Band “Get Down Tonight”.

Cärol Ott tõi lavale kõrvuti tüüned daamid ja lolitalikud tütarlapsed. Vastuolulised materjalid – läikiv lateks ja kostüüminagas ning kontrastidest tulvil toonid – markerikollane kõrvuti sibulakoortes värvitud munakoorte ja pankranniku pehme paese pinnasega – lõid erilise tulemuse, mille parimateks näideteks voogavad laiad püksid ja yinyangilikud mantlid.

Cärol Ott

Virtuoza by Liisi Tui kollektsiooni esitlusel kangastusid möödunud aegade krimiromaanide kangelannad Cannes’is ja Nizzas, sõitmas lahtise katusega sportautos, suitsupits galantselt pitskinnastes sõrmede vahel. Palju naiselikkust, lehvivaid sabasid ja õrnu kangaid klassikalistes femme fatale’ilikes lõigetes.

Riina Põldroosi kollektsioon võlus tuttavlike lõigete kõrval eeskätt värvide ja nende uudsete kombinatsioonidega. Juba tuntud värske muru roheline üllatas ansamblis ploomilillaga, vähem lummavad polnud ka pehme piparmündisorbeti toon, uhutud sinilillelilla ja hõbeda helgiga õrnsinine. Tore oli ka kohata pika lõhikuga sirget kleidisiluetti ning ümarates vormides laserlilli.

Riina Põldroos
Riina Põldroos

Aldo Järvsoo kollektsioonis kohtuvad viited lapsepõlvelemmikutele – vahukommid, nätsutoonides pikajuukselised ponid, raamatu vahele peidetud krõbisevad kommipaberid ja pilvebaleriinide õrnad tüllseelikud. Mahedates jäätisetoonides mälestused on aga valatud konkreetsetesse, isegi sportlikesse lõigetesse, mida saatmas futud stilistikadetailid, tulemuseks ahvatlev rõivaassortii.

Ketlin Bachmanni rõivarivis köitsid pungilikud, n-ö paha tüdruku mõjutused: krõbisevast kangast hõbepüksid, salapärased spioonimantlid, mustad läikivnahksed lahendused, millele mängisid vastukaaluks üliõrnas nude-toonis habras-haldjalikud kleidid-pluusid. Minimaalselt pitsivahtu lasi lahedal stilistikal särada.

Ketlin Bachmann
Ketlin Bachmann

Tanel Veenre polnud lavale saatnud mingit habrast nümfi – otse vastupidi! Catwalk’i valgusvihus lehvis jõuline diiva, seljas menuka kaftan-kleidi eri vormid. Veetlevatelt selgetele värvitoonidele lisasid pauerit võimsa soomusrüüna toimivad merekarbi- ja skarabeuse-mustrid, lisandiks mõnusad 80ndate retromõjutused – videomängumuusika ja kirkaks võõbatud liibukad.

Marilin Sikkali kollektsiooni peamiseks märksõnaks on kindlasti mugavus. Aga ka suvi, meri, sõnajalaõis ja soojad augustiööd. Suvisteks mere- ja aiapidudeks sobivad kleidid esindasid eht-eestlaslikku värvipaletti – musta, valget, õrnhalli. Lavalt ei puudunud ka Marilini signatuurlõikelised rätikleidid.

Kristina Viirpalu kollektsioon tõi publikuni juba tuttavad käsitöötehnikad ja mustrid. Toonidest domineerisid uhutud valge, must ning sekka veidike kirglikku punast. Kõige eredamat elamust pakkusid seekord varasemast julgemad asümmeetrilised lõiked, oskuslikult kontrastidele mängitud pintsakurevääri detailid ning sügavad-sügavad lõhikud.

Kristina Viirpalu
Kristina Viirpalu
Jaga
Kommentaarid