Kõik, kellele meeldivad lillelised suvekleidid, peaks meeldima ka Donna Nordica naiselik kleidiparaaad. Iga ese oli loodud arvestama pärisnaiste vorme ja vajadusi. Laval nähtud kleidid ei olnud kunagi liiga lühikesed ning liialt keha ahistavad. Enamus on valmistatud mugavast mittekortsuvast trikotaažmaterjalist, nii, et kleidid on ka ideaalsed reisikaaslased kohvrisse kaasa pakkimiseks.

Perit Muuga tantsis Aafrika rütmides

Perit Muuga kollektsioon oli seekord valminud Aafrika rütmides. Taustaekraanidel vaheldusid stseenid Aafrika loomadest ning maastikest ning selle eest sõelusid läbi modellid, kandmas hõimulike käsitööelementidega riideid ja ehteid. Otseloomulikult ei puudunud šõust ka loomamustrid ning esindatud olid nii leopard, tiiger, kui ka boad – nii mustrite kujul kui ka oma nägudena prindi kujul. Meie lemmikuks osutus punane ussimustriga lihtsa lõikega kleit, mis sobiks mõnele enesekindlale ja võimukale naisele valatult.

Lühike, kuid sisukas Cärol Ott


Cärol Oti kollektsiooni esitlus kestis vaid 7 minutit, kuid pakkus rohkem, kui nii mõnigi pooletunnine moespektaakel. Tema riided on täiskomplektidena enamus inimeste jaoks liiga julged ja pretensioonikad, kuid eraldi riietusesemetena niiöelda tavariiete juures tahaks neid kanda küll. Põnevate värvinüanssidega kollektsioon oli mitmekihiline ja näitas käsitöötehnikaid, mida tahaks lähemaltki uurida. Meie lemmikuks oli lohvakas versioon klassikalisest beežist trentškotist, mida kaunistasid oranžid ja rohelised ribakesed. Eraldi kiitust väärivad suured toretsevad baretid.

Woolish: kudumeid saab kanda ka suvel

Eesti üks ägedamaid kudumibrände Woolish on lülitanud sisse “powder” nupu. Nad avasid just oma esinduspoe Harju tänaval, vahetasid lambavilla välja pehme ja luksusliku meriinovilla vastu ja moenädalal esitletud šõu oli uus tase. See koosnes murtud värvigammas praktilistest sviitritest, pluusidest, pükstest, kleitidest ja seelikutest, mida lihtne kanda kasvõi iga päev, hoolimata hooajast ja trendidest. Meie lemmikud olid praktilised kootud pintsakjakid ning šikid, liibuvad, alla põlve keha embavad kleidid.

Embassy of Fashion = FUN

Eesti naiste armastatuid moetrio, Embassy of Fashion oli õhtu kõige oodatuim ja populaarseim šõu. Kuigi tegemist oli moepäeva piduliku finaaliga, kinnitasid juba esimesed modellid laval, et moodi ei tasu liialt tõsiselt võtta. See kõik on mõnus meelelahutus ja fun!

Riina Põldroosi kollektsiooni kõige silmapaistvamateks esemeteks olid värvilistest triipudest kokku õmmeldud kleidid ja seelikud. Laia pintsliga tõmmatud värvitriibud hakkasid omas rütmis laval tantsima ja viisid meid tõelisesse värvide imedemaale. Kollektsiooni naiselikumaid riietusesemeid, laiu seelikuid, täiendasid praegu nii moodsad suurte trükitähtedega trikotaažpluusid. Vot see oli küll üks äge moevaatemäng!

Kerged mantlid ja jakikesed, mis suvel nii vajalikud, andsid kiirelt teed õrnadele värvilistele kleitidele. Aldo Järvsoo arendas edasi teemasid, mida varem juba puudutanud. Lavale tulid üksteise järel plisseeritud detailidega, rüüžidega ja voltidega kaunid suvekleidid ning kuldsed esemed, mida omakorda kallistasid kuldsed kaunistused. Kõik Aldolt juba vanad head tuttavad teemad, tema parimad palad uues kuues.

Ketlin Bachmann on kolmest disainerist olnud alati see tumedaim jõud. Ta oli ka seekord ainus, kes kasutas julgelt musta värvi. Eriti võluvad oli tema mustad ansamblid, millele lisatud mõned piisad erksat värvi. Kollektsiooni lõpetasid Ketlinile omase voltimistehnikaga kaunistatud kleidid ning jakid, millest kõige värskemana mõjusid erkpunane ja erkroheline kunstiteos.