V: Kui sinu eesmärgiks on eristumine, siis unusta lillelised kleidid! Kanna näiteks lillemustrilisi pükse või jalanõusid. Mustrid, mis asuvad keskkohast allpool, mõjuvad julgemalt ja omanäolisemalt.

K: Jalatsitemood on muutunud mugavamaks. See on hea uudis, kuid millised on kõige moodsamad mugavad jalanõud?

V: Vaieldamatult on kõige mugavam otse kõrgmoelavadelt meieni jõudnud trend sportlikud sandaalid. Paksem jalga toetav tald ja pealt reguleeritavad pandlad muudavad need turistide lemmikjalanõud supermugavaks.

K: Kuidas valida plisseeseelikut nii, et see ei mõjuks vanamoodsalt ja figuurile fataalselt?

V: Plissee seostub meil koolitüdrukute ja ontlike sekretäridega 1970ndate hämarusest. Praeguse trendi plisseeseelikud vastanduvad nendele mälestustele. Modernselt mõjub ülevalt kitsas ja alt laienev päikeseplissee, mis ei anna puusale lisakilosid. Mida väiksemate vahedega voldid, seda figuurisõbralikum plisseeritud seelik on.

K: Mis on kõige olulisem asi, mida peaksin riietumisel jälgima, et figuuri optiliselt parandada?

V: Riietumisel on oluline jälgida joonte liikumist. Selge see, et vertikaalsed jooned muudavad pikemaks ja peenemaks. Kohti, mida tahad varjata, poolita diagonaalsete joontega. Näiteks viltused vööd pildil “segavad jälgi”.

K: Mida peaksin silmas pidama praktilise rätsepajaki ostmisel?

V: Kõigepealt kortsuta kangast ühe korra käte vahel: kui kortsud sisse jäävad, siis näeb jakk juba pärast esimest kandmist välja, nagu vajaks see keemilist puhastust. Teine oluline asi: õlad peaksid olema õigel kohal, et käsivarred välja ei pungitaks või pintsak sind kapiks ei muudaks. Taljet annab, erinevalt õlgadest, vajadusel nööbi liigutamisega kohendada.

Lugu ilmus 2014. aasta juunikuu Annes & Stiilis.