Katrin Aasmaa kihutab kollektsiooniga "KATA" Sankt-Peterburgi linnatänavatele. Disainer noppis Venemaal nähtust välja kõige värvikama tädikeste tänavamoe, ehedad dressikostüümid ja ärilõunate toiduputkad ning kõrvutas need suursuguse Ermitaaži muuseumiga. Kollektsiooni kandvaks motiiviks sai muster lilledest ja ruutudest, mida võib leida nii metroojaamade, kirikute, kui ka muuseumi lagedes. Arhitektuurist pärit dekoorid on vormunud kangas, luues kolmemõõtmelisi motiive. Moelooja imetleb ja väärtustab kultuurilugusid riigipiiride ja sajandite üleselt ning püüab seda omal moel kanda tänasesse kui kõikvõimalikke piiranguid ületavat nähtust.

Alexanderlingi uus kollektsioon “Louisana” räägib preeria hullumeelsusest, leides elukatsumustest ilu. „Kuigi rõhuvas meeleolus, kannavad preeriatüdrukud siiski satsidega täiendatud kleite, mis suunavad praktiliselt iga naise ilutaevasse,” ütleb moedisainer. Kollektsiooni asümmeetrilised ja voogavad proportsioonid on maalähedases värvigammas, seda rõhutavad värske kevadise preeriarohu roheline ja kolletunud sügisheina pruun. Kasutatud on disaineri pikaaegseid lemmikuid kangaid nagu viskoosi jersey, pits ja siidikrepp.

Mammu Couture esitles moenädalal lilledest ja käsitöökangastest pulbitseva kleidiassortiid, tuues moelavale kleidikollektsiooni, aga ka üllatusi mugavuse armastajale. "Kollektsioonis näeb palju uut, nagu näiteks Mammu Couture värsket armastust plisseeri vastu – see ühendab mitmeid erinevaid tooteid,” kirjeldab kollektsiooni moelooja Maria Tammeorg. Siiski ei puudunud lavalt ka Mammu Couture klassika, milleks on 1950ndate hõngulised siluetid, suured varrukad, kohevad ainueksemplaridest kõrgmoekleidid ja peensusteni lihvitud detailid.

Tallinn Design House'i moeetendusel sai näha kümme erinevat kodumaist brändi, mida ühendasid loodusest inspireeritud toonid, vormid ja kevadine värskus. "Floora valitseb maailma moepoodiumitel juba mitmendat hooaega ja Eestis on lõputu novembri ilm seda suundumust veelgi aktuaalsemaks muutnud. Kuna Tallinn Design House koondab enda alla mitmeid disainereid ja me kasutame demonstratsioonidel Eesti brändide rõivaid ja aksessuaare, siis otsustasime kõik ühte siduda meie piirkonnale iseloomulike taimedega," kirjeldas etenduse stilist Svetlana Agureeva.
Tallinn Design House'i etenduses nägi loomingut brändidelt ja disaineritelt nagu Piret Kuresaar Design, Gerda Retter Design, Jaana Trauss Design, Miurio Accessories, Maarja Niinemägi, Bonbon Lingerie, Eve Hanson, Raili Nõlvak, Marat Eesti ja Lummus.

Kirill Safonov pani veebi teel toimuva Tallinn Fashion Weeki esimesele päevale helge punkti, tuues moelavale Eesti kevadest inspiratsiooni saanud loomingu. Kollektsioon kannab nime “Kevadine meri” – see on täis puhtust, lakoonilisi mustreid ning pastelseid ja külmi värvitoone, mida Eestimaal kevaditi näha saab. Kirill Safonovi sõnul toovad pastelsed toonid esile naiste jume ning muudavad selle klaarimaks. “Inspireeru loodusest: kanna heledat ja pastelset rõivast ning kaunista seda pisikeste detailidega nagu näiteks pungadega kevadiselt kirsipuult,” soovitab moelooja. “Toogu minu uus looming teie kõigi ellu kevadist värskust ja andku lootust helgesse tulevikku.”

Kirill Safonov
Kirill Safonov
Kirill Safonov

Kirill Safonov

Kirill Safonov
Kirill Safonov

Vaata backstage galeriist, mis toimus Tallinn Fashion Weeki telgitagustes ja kuidas etendusteks valmistuti: