Neljale

500 g kartulit

1 sibul

3 küüslauguküünt

1 fenkol

1 väiksem lillkapsas

500 g valget kalafileed (nt tursk või koha)

3 sl majoneesi

1 tl teralist Dijoni sinepit

4 sl väiksemaid kappareid

1 sl sidrunimahla ja pisut riivitud sidrunikoort

2 sl hakitud peterselli ja tilli

1 sl õli

soola, pipart

Koori kartulid ja viiluta umbes 0,5 sentimeetri paksuselt. Haki sibul ja küüslauk. Lõika fenkol neljaks sektoriks, eemalda sisemine tihkem osa ja viiluta ülejäänu võimalikult õhukesteks ribadeks. Vala ahjuvormi õli ja lisa kartulid, sibul-küüslauk ja fenkol ning õisikuteks jagatud lillkapsas. Maitsesta kergelt soolaga ja sega kõik läbi. Küpseta 180kraadises ahjus 20 minutit või kuni köögiviljad on vaevalt pehmenenud.

Samal ajal maitsesta kala kergelt soola, 1 sl ürtide ja sidrunimahlaga. Sega kokku majonees, sinep, ülejäänud ürdid ja sidrunikoor-mahl. Sega umbes 2 sl majoneesisegu ahjuköögiviljadega, kergita neid pisut ja pista kalafileed köögiviljade alla ühe kihina peitu. Määri köögiviljadele ka ülejäänud majoneesisegu ja lisa kapparid. Küpseta ahjurooga veel umbes 20 minutit, kuni see on pealt jumekas. Serveeri koos sidruniviiludega, puista peale maitserohelist ja paku juurde värsket salatit.