Kuuele


6 viilu juuretisesaia või ciabatta’t
6 viigimarja
100 g kitsepiimatoorjuustu
3 tl tahiinit
6 tl vedelat mett
sorts sidrunimahla ja pisut riivitud sidrunikoort
paar näputäit tšillihelbeid või jahvatatud tšillit
1 tl kuivatatud tüümiani
soolahelbeid, musta pipart
Sega toorjuust tüümiani, näputäie tšilli, sidrunimahla ja -koore ning tahiiniga. Maitsesta soola-pipraga. Rösti saiad ja määri saadud seguga. Kata viilutatud viigimarjadega, nirista peale mett ning puista soolahelbeid, pipart ja tšillit.

Türgi lusikasalat

Kuuele


6 tomatit
2 punast paprikat
2 tšillipipart
3 väiksemat kurki
1 punane sibul
1 granaatõun
1 sl punast veiniäädikat
1 sl granaatõunakastet (Naršarab)
1 sl harissat
3 sl hakitud peterselli
2 sl hakitud münti
Puhasta tšillipiprad, paprikad ja granaatõun seemnetest ning koori sibul. Lõika kõik köögiviljad väikesteks tükkideks ning sega hakitud ürtide ja muude koostisosadega. Maitsesta soola-pipraga ja lase maitsetel enne serveerimist vähemalt pool tundi seguneda.
Salat sobib nii iseseisvalt söömiseks kui ka lisandina näiteks rohelise bulguri juurde. Samuti maitseb see hästi suupistesaial või hoopis hommikuse omleti kõrval.
Granaatõunakastet ja harissat otsi suurematest kauplustest või vürtsipoodidest. Maitsva salati saad ka ilma nendeta