Ühele

1 väiksem külmutatud banaan viilutatuna

1 dl külmutatud põldmarju

1 + 0,5 dl mandlipiima

1 sl (toor)kakaopulbrit

1 sl maapähklivõid

1–2 datlit

kaneeli

1 tl kakaonipse (soovi korral)

Võta pooled marjadest varakult sulama ja purusta need seejärel kahvli abil. Haki kergelt datlid ja blenderda koos 1 dl mandlipiima, banaaniviilude, kakao ja maapähklivõiga ühtlaseks. Vajadusel lisa pisut vett. Vala suure klaasi põhja purustatud põldmarjad, lisa 0,5 dl mandlipiima ja kõige peale smuuti. Tõsta smuutile ülejäänud põldmarjad ja pisut jahvatatud kaneeli. Soovi korral lisa ka kakaonipse.

Marjane lehtkapsa­smuuti

Ühele-kahele

1 dl külmutatud maasikaid

1 dl külmutatud mustikaid

suur peotäis lehtkapsalehti

1 banaan

1 dl mandlipiima

1 sl tšiiaseemneid

julge sorts sidrunimahla

1 dl vett