Suurimad võidud on kindlasti kaks pronksmedalit EM-ilt, MM-i 5. ja 6. koht ning Eesti absoluutne meister kolm korda järjest. Hingele on pakkunud enim heaolu Kiievis võistlus karjääri alguses. Saavutasin kolmanda koha, mis minu arvates oli hüppelauaks sellel alal. Loomulikult ka Eesti meistrivõistlused, armas pisike kodulava Salme kultuurikeskuses. Kodulaval võisteldes oli aga selge see, et lavale astudes on mul ainult üks variant: olen absoluutne võitja ja kõik.

Valusaim kaotus oli Arnold Classic Europa võistlus Madriidis, kus liikluse tõttu hilinedes polnud mul enam võimalust võistelda. Suutsin meeleheitlikult lavale pääseda minust pikemas kategoorias. Lootus sureb viimasena, aga minu võimalused olid läinud. Oli palju pisaraid ja ärevust.

Kaotused on alati rasked ja kurvad. Olen sportlane, kellel on ambitsioonid ja eesmärgid. Võistlustele minnes pole kunagi mõelnud, et võtan lihtsalt osa. Selline mõtlemine mind ei motiveeri, kuid reaalne mõtlemine, olukorra mõistmine on olemas. Soovin alati endalt parimat. Esindan ikkagi välisvõistlustel Eesti riiki, see on au ja väärtus minu jaoks.

Olen olnud väga radikaalne eesmärkide suhtes. Arenedes ja küpsemaks saades olen õppinud mõttemaailma parandama. Spordi ja võistlemise sügavamat väärtust analüüsides peab rõõmu jääma ka protsessidest. Lavahetk on lühike, kuid ettevalmistus on terve elustiil.

Oskan võita, oskan ka targalt kaotada. Õppida on siin teekonnal palju, mis ongi võit omaette.

Kirjeldage võistluseelset nädalat.

Võistluseelne nädal on ülikiire. Elevuses, pisut ärevust, sest vorm peab varbaotstest juuksekarvadeni perfektne olema. Detailne ajaplaneering, olukorra kontrolli all hoidmine. Lisaks spordile ja võistlemisele töötan kosmeetikuna ja oman ettevõtet. Kohustusi on palju.

Hommikul poseerimine, edasi jõutreening, töö, õhtul aeroobne treening. Kõige eelneva vahele valmistan toidud terveks päevaks, söön iga kolme tunni tagant, magan, puhkan. Kaalun kõik toidud, mõõdan vee ja soolad, mida tarbima pean. Treeneri tehtud toitumis- ja treeningkavast pean kinni grammi- ja minutitäpsusega.

Lisaks tuleb tegeleda enda iluga! Juuksed, hooldused, massaaž.

Prioriteedid on ettevalmistumisel ja võistlemisel. Minul tavaliselt jaksu ei jätku sõpradega väljas käia võistluseelsel nädalal, aga kui on väga vaja, siis leian aja. Väljaskäik tähendab minu jaoks kokkusaamist hea seltskonnaga või tähtpäeva. Mõnus restoran, hea toit on väga nauditavad. Katsun arvestada ka teistega, sest poleks aus minu dieedi pärast kõigil lõbud ära keelata. Õnneks on mu ümber mõistvad inimesed.

Milline on teie seisukoht puhtast spordist rääkides?

Kui on kokku lepitud reeglites, tuleks reeglitest kinni pidada. Ausa mängu põhimõttega.

Kui mäng käib võidu peale, on erinevaid inimesi, väärtusi, arusaame ja igaüks valib oma tee. Tippspordis on keeruline usaldada. Sportlane pole tavaliselt üksi. Spordiga on seotud hulk inimesi ja organisatsioone, keda peaks saama usaldada ja kes sooviksid puhast sporti teha.

Kulturismis on olemas erinevad liigad, reeglid dopingu ja dopingukontrolli kohta on paigas. Mina võistlen IFBB Elite Pro liigas, kus doping pole lubatud. Valik tuli teadlikult. Olen läbinud mitmeid dopingukontrolle ja vastused on olnud alati negatiivsete tulemustega.

Mida ei või bikiinifitnessiga tegeleja endale lubada?

Otseseid tabusid ei ole, kõik on ajastamiseküsimus. On palju eelarvamusi toitumise ja treenimise kohta. Keelatud otseselt pole midagi. Mõistus peab peas olema.

Loomulikult ei saa nautida mugavustsoone, kus oleks lihtne mõnus olemine. Alati on läbi mõeldud protsessid, et areng toimiks. Veel võib pidada tabuks vabandusi, näiteks mõjuva põhjuseta treeningute ärajätmine, toidukavast mittekinnipidamine, ajapuuduse süüdistamine.

Reet Reimets

Milliseid ilunippe soovitate aktiivselt sportivale naisele?

Olla järjepidev ja rutiinne iluhooldustega, ilutoodetega. Nii tagame pikaajalise ilu.

Peale treeningut puhastada nahk alati puhastusgeeli, vahu, piima/toonikuga ja seejärel niisutada kreemiga.

Päiksepaisteliste ilmadega välistreeningul alati kasutada näol SPF-sisaldusega kaitsekreemi.

Kasutada mineraalseid jumestustooteid. Aitavad nahal hingata ega ummista poore.

Naha tasakaalustamiseks, taastamiseks, puhastamiseks aroomõli õhtul kreemi alla.

Maga end ilusaks! Süvauni on vajalik organismi füüsiliseks taastumiseks kuni rakulise tasemeni. Une ajal muutub aktiivseks osa ajupiirkondi, mis omakorda lülitavad sisse elutähtsate hormoonide tootmisprotsessi. Seetõttu on taastatud organism tugevam, nahk on tervem. Kui inimene ei saa piisavalt magada, ei saa ta hea välja näha!

Mida soovitada noortele ja algajatele? Mis on fitnessisportlase ABC?

A. Kõige esimene samm oleks leida pädev treener, kes on kogenud ja teadlik võistlussportlaste treenimisel.

B. Teadvustada, et fitness-sport on elustiil, arvestada ala spetsiifikaga. Prioriteetideks kujunevad treening, toitumine. Kasuks tuleb hea rutiinitaluvus ja tugev iseloom. Tahe pingutada, sest tulemused ei tule kergelt. Hea planeerimisvõime. Kõigil meil on kohustusi; tuleb lihtsalt keskenduda ühele tegevusele korraga.

C. Unista ja usu endasse! Ära lase eesmärkidel tuhmuda. Kindlasti tuleb ettevalmistuse juures kannatusi, kuid kõik on muutuv. Õpi vigadest ja tegutse targemalt, rõõmsal meelel ja positiivselt.

Salme kultuurikeskuses peetakse 27. aprillil Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis, kus omadele läheb kaasa elama ka Reet Reimets.