Kõigepealt Sebionex mitsellaarvesi. Selle tootega olen aastaid eemaldanud nii lava- kui ka igapäevameigi. See puhastab silmameigi õrnalt ka kõige tundlikumatelt silmadelt. Mitsellaarvesi ka värskendab ja niisutab nahka. Kõige mõnusam on toote juures see, et ta ei jäta näonahale vastikut kleepuvat kihti. Järjepideval kasutamisel aitab see kontrolli alla saada näonaha rasuerituse, mis omakorda tähendab vähem vistrikke ja ummistunud poore. Seda mitsellaarvett ei vaheta ma kindlasti mitte ühegi teise analoogi vastu välja.

Nüüd siis aknelisele nahale mõeldud näokreemidest. Mina kasutan kahte: Sebionex Trio kreemi ja Acnecinamide geelkreemi. Mõlemad on head ja tõhusad tooted, aga veidi erinevad. Sebionex Trio kreem sisaldab AHA-soolasid, mis on vistrike ja komedoonide suurimad vaenlased. Ajaga kaasas käivad dermatoloogid soovitavad aknepatsientidele justnimelt AHA-soolasid sisaldavaid näohooldusvahendeid. Sellel kreemil on kaks imelist omadust: üliõhuke tekstuur niisutab nahka 100% ja muudab selle täiuslikult matiks. Nii võib öelda hüvasti kreemidele, mis jätavad otsaesise läikima.

Väga rasuse naha puhul soovitavad dermatoloogid niisutava kreemi asemel tihti hoopis geeli kasutada. Acnecinamide geelkreem on eriline, sest sisaldab lisaks AHA-dele, PHA-dele, pantenoolile, foolhappele, kummelile ja C-vitamiinile ohtrasti B3-vitamiini. Nimelt on just B3-vitamiin, mis on tuntud ka kui vitamiin PP ja nikotinamiid, turvaline ja tõhus alternatiiv antibiootikumidele. Niisutava geeli hoolsal ja järjepideval kasutamisel ravib see aknet ning puhastab näonaha suurtest koledatest pooridest.

Vistrikulist nahka tuleb kindlasti koorida. Selleks peab valima õrnatoimelise koorija, sest põletikuline nahk ei kannata mehaanilist vigastamist. Minu jaoks on parim Acnecinamide kooriv puhastusgeel, mille sees on imepisikesed, ent ülivõimsad mikrograanulid. Tootes on kõik head happed ja soolad, mida sisaldavad ka eelnevalt nimetatud kreemid ja mitsellaarvesi. Minu jaoks on oluline, et koorija ei ärritaks nahka ega muudaks seda kiskuvaks või kuivaks.

Eks igaüks leiab oma lemmiktooted ise. Loodetavasti pigem varem kui hiljem ning igaüks valib ise, millele oma raha kulutab. Loodan, et kui sina, aknega ikka veel hädas olev lugeja, seda nüüd loed, siis sa ei võta seda kui reklaamijuttu. Tegemist on siiski päris inimese reaalse kogemusega ja need on tõesti head tooted.

Agnes Aaliste, endine näitleja ja raadiohääl, praegune noorsootöötaja


Uudista lähemalt Rosena.ee

Jaga
Kommentaarid