Pikk teekond

Sada aastat lasi ta end oodata, ja siis lõpuks tuli, võtab Maarja lapsesaamise loo lühidalt kokku. 6. jaanuaril sündis tema ning IT-valdkonnas ja muusikaäris tegutseva Fred Kriegeri (40) tütar Iris. “Kui beebiootusest teada sain, löristasin nutta ja mõtlesin, mismoodi nüüd kõik edasi läheb ja kuidas hoida seda esialgu enda teada. Õnneks olen eluaeg armastanud lohvakaid riideid,” sõnab ta. “Kuid ma ei arvanud kunagi, et lapseootele jäämine võib võtta nii kaua aega. Mõtlesin, et kui juba sünnib otsus, siis see juhtubki, väga kiiresti. Janet Jackson sai lapse 52aastaselt, aga lõputult edasi lükata ei ole ju võimalik.”

Lapsesaamise teemal jääb Maarja isegi heade tuttavatega rääkides taktitundeliseks. Ütleb, et ei saa liiga suure vaimustusega beebijuttu ajada, sest kunagi ei tea, mis toimub teiste eludes. “Olen olnud idealist, soovinud, et lapsel oleksid mõlemad vanemad. Mitte et nüüd soovitaksin kellelgi saada laps juhusuhtest, aga mõnikord peab ideaalidest loobuma. Mehed tulevad ja lähevad, aga laps jääb,” nendib ta.

Sulgedest seelik ja huuleläige

Pildistamise päeval saab taas kord kinnitust Maarja suurepärane stiilitunnetus. Pole ime, et just tema sai 2012. aastal Annelt & Stiililt esimesena andeka ja stiilse tiitli. Mööblisalongis, kus fotosessioon toimub, laotab Maarja voodile peente õlapaeltega õrnad bodid ja pehmed kampsunid. Siid ja kašmiir, pastellid ja erinevad hallid, jumal teab millistest netiavarustest leitud pirnjate varrukatega läbipaistev pluus ning ihutoonides sulgedest seelik. Kirega jahitud aarded kavatseb Maarja kunagi edasi anda Irisele. Siiski annab ta endale aru, et tütrel võib tulevikus olla teine jalanumber või – pole välistatud – puudub tal nende esemete vastu huvi. “Oleks kahju neid teadmisi, kustkohast midagi ägedat leiab, endaga hauda kaasa viia,” sõnab Maarja naljatamisi. Ta on mõelnud Gwyneth Paltrow’ moodi elustiiliblogi peale. Maarja puhul on suvalisus välistatud; kui ta midagi teeb, siis ülikvaliteetselt. Seepärast vajab idee veel selginemist. Ning tundub, et ta jõuabki alati soovitud tulemuseni, usaldades sisetunnet, jäädes väliselt rahulikuks ja ajades kindlameelselt oma rida.