See, kes väga meeldib. Arvatavasti on igaühel oma hinnangutabel. Mingil primitiivsel tasandil töötavad teatud nürid proportsioonid: pikkuse-laiuse suhe ja kellad-viled, mis küljes. Aga detailidesse laskudes hakkavad mängima juba peenemad maitseained. Siis võid ilu avastada täiesti ootamatu nurga alt. Vastust pole. Kõik on ilusad. On see, mida sa näed ja näha tahad.

Aga missugune on kütkestav naine isikuomaduste poolest?

Tundub, et väga hästi toimib, kui üks kaasa teist täiendab. Näiteks kui mees on väga loll, siis ülitark naine kohe sobib ta kõrvale. Siis tekib hea tasakaal. Kütkestava naise kõrval tunned ennast lihtsalt hästi, ükskõik mis tasandil. Vahel võid ka ärrituda, kurvastada, vihastada, see on normaalne. Aga kui see on tasakaalus positiivsega, siis on kõik täiuslik. Minu arust siuke tüüne naine on kütkestav.

Mis on suhte seitse surmapattu?

Kui ma oleks suutnud mõne suhte lõpuni tuksi keerata, küll siis oskaks vastata... Ma pole ka mingi viieline poiss, ideaalne nagu õpikus. Kui midagi läheb valesti, peab selle kuidagi taas õigeks saama. Kui üldine sobivus paigas, siis peaks kõik õnnestuma. Peab kuidagi jamadest mööda vaatama ja üle olema, et ilus varju ei jääks. Häid aegu oskavad kõik nautida, aga iga süsteem vajab vahepeal hooldust. Hooldus on töö, mida paljud ei viitsi ette võtta: oma autode ega hingedega. Tuleb soovida head ja mõelda head, siis tasapisi muutub kõik heaks. Muide, bändidega on suht samamoodi. Jube lihtne on lahku minna, palju raskem koos jätkata.

Mis tundub sulle naiste garderoobis kõige kütkestavam ja mis kõige õudsem rõivaese?

Pole olemas koledat värvi ega halba muusikainstrumenti; loevad kasutuskoht, aeg jne. Ilusad kingad teevad alati puhta töö. Samas crocsid, no ma ei tea. Tundub õudne, aga väga hea stiilikäsitlusega saab kindlasti raju tulemuse. Kõige jubedam on räpasus. Kui naine tunnetab ära oma stiili ja selles särab, siis olgu tal seljas kas või tarbijamängus võidetud logoga fliis! Aga see võiks olla puhas.

On sul jagada suhtenippe, mille oled omandanud tänapäeva mõõtkavas tõesti pikas kooselus?

Sellele oskavad ehk vastata mehed, kes on käinud saja erineva naisega ja kõvasti tarkust kõrva taha pannud. Olen 26 aastat juba oma Ingaga koos ega tea muust elust suurt midagi. Enne seda oli põhimõtteliselt lasteaed! Nii et mingeid erilisi nippe ma jagada ei oska. Küllap igaüks peab leidma oma Inga. Ja kui see hetk on käes, pole nippidest nagunii abi, siis läheb kõik iseenesest, nagu minema peab. Kui oled töll, siis pikka pidu pole niikuinii. Tuleb ikka vaeva ka näha. Samas, meenutan, et tegelikult võttis Inga mind “rajalt maha”, ma olin sellisteks lüketeks liiga häbelik.

Kolm asja, mida naised peaksid kindlasti meeste kohta teadma?

Üldistamine on kehv tee. Mõnikord, kui loen, kuidas naised mehi siunavad, siis mõtlen küll, et ma vist elan mingit totaalselt teist elu ja polegi mingi mees. Mingi valge hobuse ja soki-õlle-roosi-maasturi maailm jääb minust kuidagi väga kaugele. Kui keegi need kolm asja välja uurib, võiks mulle ka teada anda.

Lugu ilmus 2015. aasta augustikuu Annes & Stiilis.