Ma pole koguja-tüüp. Jumal tänatud, et koroona alguses mingid säästud olid, aga need läksid korralikult nulli. Pestovärk kestis kuu aega, teenisingi ühe kuu tasu. Õnneks ma pole pidanud ühtegi tööd vastu võtma ainuüksi raha teenimiseks.

Kunagi oli su esimene valik õppida maastiku­arhitektuuri, aga said kokaks ja jäidki. Oled sa hiljem tahtnud midagi muud teha?

Mul on maailma kõige ägedam elukutse, miks peaks tahtma seda vahetada? Muud võib ju paralleelselt teha. Võib-olla kunagi ostan maad ja hakkan lambaid kasvatama. Kunagi tahan ka Alliklepal praeguse maja asemele ehitada uue. Üks peaaegu võõras inimene kirjutas mulle, et teab täpselt, mida ma uue õhinas tunnen. Mõnikord tahaks asju kiiresti kätte saada, aga protsess on ilusam, kirjutas ta. Võta rahulikult, aastaid, kui vaja. Sul algab nüüd väga ilus aeg.

Sinu kodu näitab välja, et oled 1970ndate põhjamaise disaini ja taaskasutuse fänn.

Minu teema on lihtsus, ei meeldi liigne ilutsemine. Olen elus nii edev inimene olnud, olen sellest tüdinenud. Mida vähem, seda parem kehtib kõige kohta, olgu elamise esteetika, puhas tooraine, ini­mesed. Ainus erand inimmasside suhtes on laulu­pidu, kus saab ühes hetkes nii nutta, naerda kui ka laulda. Okei, Berliini klubipeod ka. Aga sellised pisemad, kus saad lava ees tantsida, miljonilised saalid ei ole minu teema. Geniaalne peokoht oli kunagi Bel Air, väike ruum, õiged inimesed, super muss, polnud vaja narkotsi ega midagi.

Meenus praegu üks su postitus teemal “mida peakokad söövad pärast 14tunnist tööpäeva, kui nad on toitunud ainult banaani­dest, veest ja kohvist ja valmistanud eriti head käsitöötoitu teistele”. Sina ostsid öiseks eineks Salme maksavorsti ja guajaavi­mahla. Mis toitu inimesed praegu tahavad?

Lihtsaid asju. Aga lihtne ei pea olema pask. Paljud toidukohad ei saa aru, mis on kvaliteet. Inimesed on sageli konserva­tiivsed, harjumuste vangid; mõnikord olen seda isegi. Kuid peakokana tahaks öelda, et kui sa juba lähed välja sööma, siis...

Jaga
Kommentaarid