. Britt Paju
Kui õues kisub jahedamaks, pole midagi paremat kui heade sõprade seltskond ja vürtsidest kirjud taldrikud. Lähis-Ida maitsetest inspireeritud menüü ei pea valmima tunde ning mahlaseid granaatõunu, viigimarju ja köögivilju leiab lettidelt just nüüd ja praegu.

Viigimarja-crostini

Kuuele


6 viilu juuretisesaia või ciabatta’t
6 viigimarja
100 g kitsepiimatoorjuustu
3 tl tahiinit
6 tl vedelat mett
sorts sidrunimahla ja pisut riivitud sidrunikoort
paar näputäit tšillihelbeid või jahvatatud tšillit
1 tl kuivatatud tüümiani
soolahelbeid, musta pipart
Sega toorjuust tüümiani, näputäie tšilli, sidrunimahla ja -koore ning tahiiniga. Maitsesta soola-pipraga. Rösti saiad ja määri saadud seguga. Kata viilutatud viigimarjadega, nirista peale mett ning puista soolahelbeid, pipart ja tšillit.

Türgi lusikasalat

Kuuele


6 tomatit
2 punast paprikat
2 tšillipipart
3 väiksemat kurki
1 punane sibul
1 granaatõun
1 sl punast veiniäädikat
1 sl granaatõunakastet (Naršarab)
1 sl harissat
3 sl hakitud peterselli
2 sl hakitud münti