Maiken Staak
Evelinile Võigemastile istub küpsetamine: “Mulle mõjuvad munavahustamine ja koogilõhn teraapiliselt!” Ta tunnistab, et on üldse väga agar kokkaja. “Ma küll ise väga ei leiuta, pigem tuunin. Välismaiste retseptide puhul peab näiteks alati suhkrukogust vähendama, sest muidu tulevad toidud liiga magusad,” teab ta nõu anda.

Banaani-rummikeeks kreeka pähklite ja šokolaadiga

175 g nisujahu 


2 tl küpsetuspulbrit


0,5 tl söögisoodat 


0,5 tl soola 


100 g sulatatud võid 


125 g suhkrut 


2 suurt muna


2 keskmist banaani 


60 g hakitud kreeka pähkleid 


1 tl vanillisuhkrut

sorts piima

päris mitu sortsu rummi

100 g hakitud tumedat šokolaadi


Sega keskmise suurusega kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Suures kausis sega sulavõi ja suhkur. Lisa või-suhkrusegule ükshaaval kloppides munad, seejärel püreestatud banaanid. Lisa puulusikaga segades pähklid. Lisa jaokaupa kuivainesegu, iga kord hoolega segades.
Nüüd on piima- ja rummisortsude kord. Rummi pane maitse järgi, et see võtaks magusust vähemaks. Viimasena lisa šokolaaditükid.
Sega tainas veel kord läbi, kalla 23 x 13 x 7 cm suurusesse küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ja küpseta 170kraadise ahju keskosas 60–75 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb kuivaks.
Lase vormis jahtuda ja seejärel lõika paksudeks viiludeks.

Lugu ilmus 2012. aasta detsembrikuu Annes & Stiilis