Britt Paju
Selle aja jooksul, kui söök ahjus valmib ja vaikselt kööki toidulõhnaga vürtsitab, jõuad sina raamatust mõne peatüki lõpetada või olemise lauda istumise ajaks eriti õdusaks sättida. Nii argi- kui ka pühapäeval.

Kala-köögivilja ahjuroog

Neljale

500 g kartulit

1 sibul

3 küüslauguküünt

1 fenkol

1 väiksem lillkapsas

500 g valget kalafileed (nt tursk või koha)

3 sl majoneesi

1 tl teralist Dijoni sinepit

4 sl väiksemaid kappareid

1 sl sidrunimahla ja pisut riivitud sidrunikoort

2 sl hakitud peterselli ja tilli

1 sl õli

soola, pipart

Koori kartulid ja viiluta umbes 0,5 sentimeetri paksuselt. Haki sibul ja küüslauk. Lõika fenkol neljaks sektoriks, eemalda sisemine tihkem osa ja viiluta ülejäänu võimalikult õhukesteks ribadeks. Vala ahjuvormi õli ja lisa kartulid, sibul-küüslauk ja fenkol ning õisikuteks jagatud lillkapsas. Maitsesta kergelt soolaga ja sega kõik läbi. Küpseta 180kraadises ahjus 20 minutit või kuni köögiviljad on vaevalt pehmenenud.