Britt Paju
Ühe õige suve juurde kuulub ka natuke sütt ja suitsu! Anna grillile kuuma ja valmista sellel kas või terve õhtusöök. Ära unusta ka köögivilju ning pea meeles, et leegid peavad olema enne toidu grillile asetamist korralikult vaibunud.

Grillitud Türgi oad ja tomatid parmesaniga


Neljale

400 g Türgi ube

400 g kirsstomateid (kobaras)

1–2 sl oliiviõli

4 sl riivitud parmesani

1 sl palsamiäädikat

basiilikulehti

soola, pipart

Lõika ubadelt varretipud ja hõõru kaunad oliiviõliga kokku. Grilli tihedamal restil, et oad sütele ei kukuks, või kasuta grillimisalust. Grilli ube mõlemalt poolt minuti jagu, kuni need kergelt kortsu tõmbavad. Grilli koos ubadega ka tomatikobarad. Sega oad kergelt soola ja pipraga läbi ning tõsta köögiviljad serveerimisalusele. Piserda palsamiäädika ja parmesaniga ning puista peale basiilikulehti. Serveeri kohe.