. Britt Paju
Võib tunduda kummaline, kuidas ühe klaasi sisse mahub terve kuhi vitamiinirikkaid marju-puuvilju, kasulikke kiudaineid ja hulk head energiat. Ja kui roheline kraam niisama ei isuta, siis samasse klaasi saab ära peita ka mõned peotäied spinatit ja isegi lehtkapsast. Kas hommikusöögiks või vahepalana – smuuti lihtsalt on üks hiiglama hea leiutis!
.
Britt Paju

Ühele

1 väiksem külmutatud banaan viilutatuna

1 dl külmutatud põldmarju

1 + 0,5 dl mandlipiima

1 sl (toor)kakaopulbrit

1 sl maapähklivõid

1–2 datlit

kaneeli

1 tl kakaonipse (soovi korral)

Võta pooled marjadest varakult sulama ja purusta need seejärel kahvli abil. Haki kergelt datlid ja blenderda koos 1 dl mandlipiima, banaaniviilude, kakao ja maapähklivõiga ühtlaseks. Vajadusel lisa pisut vett. Vala suure klaasi põhja purustatud põldmarjad, lisa 0,5 dl mandlipiima ja kõige peale smuuti. Tõsta smuutile ülejäänud põldmarjad ja pisut jahvatatud kaneeli. Soovi korral lisa ka kakaonipse.

.
Britt Paju

Ühele-kahele

1 dl külmutatud maasikaid

1 dl külmutatud mustikaid

suur peotäis lehtkapsalehti

1 banaan

1 dl mandlipiima

1 sl tšiiaseemneid

julge sorts sidrunimahla

1 dl vett

Eemalda lehtkapsalt suuremad rootsud ja rebi lehed pisut väiksemateks tükkideks, et masinal oleks neid lihtsam purustada. Pane blenderisse ning lisa marjad, tükkideks murtud banaan, mandlipiim, tšiiaseemned ja sorts sidrunimahla. Kalla juurde vesi ja töötle ühtlaseks. Kui smuuti võiks olla vedelam, lisa veel vett ja surista segamini.

.
Britt Paju

Kahele kuni neljale

Roheline smuuti

2 dl ananassitükke

pool avokaadot

1 külmutatud banaan viilutatuna

1 kiivi

suur peotäis värsket spinatit

2 dl kookospiima

sorts laimimahla

Mango-vaarikasmuuti

3 dl külmutatud mangot

1 dl külmutatud vaarikaid

0,5 dl peedimahla

poole apelsini mahl

u 2 dl vett

Kaunistamiseks: külmutatud vaarikaid , põldmarju, tšiiaseemneid ja/või õietolmu

Pane mõlemad segud eraldi blenderisse ja surista ühtlaseks. Vajadusel lisa veidi vett, kuid mõlemad kausismuutid peaksid jääma pisut paksemad. Vala need kaussidesse kokku nii, et pool kausist jääks rohelisele smuutile ja pool marjasegule. Kaunista külmutatud marjade ja tšiiaseemnete-õietolmuga.

Võid serveerida kihilist smuutit ka läbipaistvatest pokaalidest – vala klaasi esimesena roheline kiht ja seejärel punane.

Spinati asemel sobib ka lehtkapsas.

.
Britt Paju

Ühele-kahele

1 dl külmutatud jõhvikaid

1 dl külmutatud musti sõstraid

1 banaan

2 sl kaerahelbeid

2 dl kookospiima

Kaunistamiseks: külmutatud jõhvikaid, müslisegu või kergelt röstitud kaerahelbeid

Töötle kõik koostisosad blenderis ühtlaseks, vajadusel lisa veidi vett. Kaunista ja serveeri kohe.

Astelpaju-mangosmuuti

Ühele-kahele

2 dl külmutatud mangotükke

0,5 dl külmutatud astelpajumarju

0,5 tl kurkumit

1 viil ingverit

poole apelsini mahl

1 dl kookospiima või maitsestamata jogurtit

Kaunistamiseks: kookoshelbeid, külmutatud vaarikaid

Koori ingveriviil ja tükelda kergelt. Töötle kõik koostisosad blenderis ühtlaseks, vajadusel lisa veidi vett. Kaunista ja serveeri kohe.