Tekst ja fotod: Britt Paju Britt Paju
Lihavõttelaud ei pea ju lookas olema! Vali pigem kevadiselt värsked koostisained ja kergemad road. Mida värvilisemad, seda parem.

Hernesupp rediste ja wasabi-särtsuga

Neljale

450 g külmutatud herneid

1 porru heledam varreosa

1 küüslauguküüs

6–7 dl köögiviljapuljongit

pisut laimi- või sidrunimahla

4 sl toasooja toorjuustu

1–2 sl wasabi-pastat

4 redist

2 tl õli

soola, pipart

hernevõrseid

Viiluta porru ning puhasta ja haki küüslauk. Kuumuta porrut paar minutit 1 tl õlis, kuni see on pehmenenud. Lisa küüslauk ja kuumuta veel veidi. Vala potti herned ja lisa puljong. Lase sel keema tõusta ning keeda 8–10 minutit, kuni herned on parajalt pehmed. Kalla segu blenderisse, lisa wasabi, 2 sl toorjuustu ja töötle ühtlaseks püreeks. Vajaduse korral lisa veel veidi kuuma vett või puljongit ning maitsesta soola-pipra ja sidruni- või laimimahlaga.

Lõika redised neljaks sektoriks ning kuumuta pannile jäänud õlis kergelt läbi. Sega väike kogus (nii 2–3 sl) suppi ülejäänud toorjuustuga ja soovi korral maitsesta saadud segu veel wasabi’ga. Jaga supp kaussidesse, lisa heledam toorjuustusegu ja siiruviiruta lusika abil supile kena muster. Jaga supile redised ja kaunista hernevõrsetega. Kui soovid täistaimset suppi, asenda toorjuust taimse crème fraîche’i või taimse mahedama jogurtiga.

Soe salat spargli, kartuli ja fetaga

Neljale